22. října 2023 06:00
Adam Vala

Jak zachránit Star Wars? Slavný režisér má naprosto šílený plán

Spousta lidí už se vyjádřila k tomu, co by udělali se Star Wars. Takhle radikální názor tu ale ještě nebyl.

Ještě donedávna bych dal všechno za to, abych mohl od režiséra Matthew Vaughna vidět dva konkrétní filmy. Supermana a Star Wars. Pak se slavný filmař stojící za snímky Kick-Ass, X-Men: První třída nebo Kingsman: Tajná služba shodou okolností právě na téma těchto dvou značek rozpovídal během návštěvy newyorského Comic-Conu a já musím svoji žádost stáhnout. Jeho verze těchto slavných příběhů totiž zní jinak docela otevřenému filmovému fanouškovi až příliš tvrdohlavě autorsky.

V případě prvního by totiž Vaughn chtěl natočit film o Supermanovi, kterému Krypton nikdy nevybuchl, takže nikdy nestrávil dětství na Zemi u Marthy a Jonathana Kentových. Jeho domovská planeta by dospěla k zániku až později, v Supermanově dospělosti, což by ale zcela vymazalo jednu z nejdůležitějších kapitol jeho příběhu a kompletně pozměnilo jeho charakter, a já si zkrátka nejsem jistý, že by to bylo k lepšímu.

No a v případě Hvězdných válek se řada fandů včetně mě taktéž zděsila. Režisér totiž prohlásil, že Star Wars pro něj jsou rodina Skywalkerů, tedy Luke, Leia a Darth Vader. A prý na původní trilogii není nic svatého, takže by zkrátka chtěl příběh, který je všem dobře známý, zrebootovat a natočit znova. Proč proboha o něco takového vůbec stojí, mi hlava nebere, protože Star Wars jsou přesně o tom, že můžete vyrazit kamkoli, do jakékoli éry, a vyprávět cokoli v rámci nějakých nastavených mantinelů – proč se tedy vracet k tomu, co už existuje?

Čtěte také: Koho Darth Vader nenávidí nejvíc? Potvrdilo se, že to není Obi-Wan Kenobi

Každopádně dobrou zprávou je, že ani jedno z toho Vaughn zřejmě nikdy nenatočí. Místo toho režisér hodlá pokračovat v točení svých špiónských anabází na Bonda, drsných komiksáren à la Kick-Ass, a v příštím roce má dokonce v merku i jeden muzikál. Tak snad jeho nadcházející filmy budou lepší než prequel Kingsmanů z první světové.

Zdroj: The Playlist, IGN

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný