2. března 2024 06:00

Režisér komiksového propadáku dostal vzácný druh rakoviny. Josh Brolin už mu odpustil

Šestapadesátiletý rodák z Kalifornie se momentálně vyhřívá na vrcholu slávy. Nebál se však vzpomenout na jeden ze svých největších průšvihů.

„Nikdy nepřestanu kydat hnůj na Jonaha Hexe, protože to byl fakt totálně pohnojený film,“ řekl Josh Brolin v obsáhlém profilu magazínu GQ o zřejmě největším průšvihu své kariéry. Komiksový snímek z roku 2010 o nájemném lovci lidí dostal nejdříve naloženo od kritiků a celosvětově pak utržil jen mrzkých 11 milionů dolarů. Pro Brolina v roli Hexe znamenal zatím jedinou nominaci na anticenu Zlatá malina.

Dlouho vinil ze špatného výsledku režiséra Jimmyho Haywarda (Ptačí úlet). Nedávno se s ním však spojil a všechno si vyjasnili. „Dokonce se mi omluvil za svůj podíl na té slátanině,“ prozradil Brolin a řekl, že si Hayward také zaslouží omluvu, protože to byl právě Brolin, kdo ho tehdy narychlo během dvou týdnů přemluvil, aby se filmu ujal. „Líbilo se mi, jak byl nadšený, ale prostě neměl dost zkušeností ani správný přístup,“ připustil herec.

Brolin se nedávno dozvěděl, že Hayward bojuje s vzácným druhem kožní rakoviny, skvamocelulárním karcinomem, a musel absolvovat sérii operací: „Připomnělo mi to, že není dobré se do někoho jen tak navážet. Neměl jsem tušení, co všechno se v jeho životě děje. Musel podstoupit celkovou rekonstrukci obličeje. Je to síla.“

Čtěte také: Downey si zábavně rýpl do Marvelu. Řada fanoušků jeho vtip bohužel nepochopila

Brolin v rozhovoru přiblížil zmatek, který panoval při vzniku Jonaha Hexe. „Fakt mu to nelze dávat za vinu, šlo primárně o mou špatnou volbu. Pak se do všeho začalo montovat studio, což z mých dosavadních zkušeností vždycky znamená ještě větší průšvih. Najednou se začalo všechno přizpůsobovat tomu, co by asi mohl chtít divák, jak to celé udělat jednodušší a přístupnější. Výsledkem byl film, který vlastně nebyl pro nikoho,“ popsal Brolin snímek, kde se po jeho boku objevili herci jako Megan Fox, John Malkovich či Michael Fassbender.

Úplně jinou zkušenost zažíval nedávno při natáčení druhé Duny, kdy měl všechno pevně v rukou Denis Villeneuve. „Asi není třeba připomínat, jak skvělý je to režisér. Nedocházelo ke sporům. Když pracujete se skvělými lidmi, všude je cítit respekt a velmi málo ega,“ uzavřel Brolin.

Zdroj. GQ, Variety

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný