1. března 2024 12:15

První fotka z Trona 3 ukazuje, co nás čeká v pokračování oblíbené sci-fi série

Tron patří mezi nejlepší sci-fi franšízy a dalo by se říct, že má méně filmů a seriálových epizod, než si zaslouží, ale tak akorát, kolik ke své dokonalosti potřebuje. Od ledna tohoto roku se ve Vancouveru natáčí třetí díl s názvem Tron: Ares, jehož tvůrci právě vytasili první fotku.

Film Tron z roku 1982 sleduje geniálního programátora Kevina Flynna (Jeff Bridges), jehož zlá umělá inteligence uvězní v počítačovém světě zvaném Grid. Zde žijí antropomorfní programy, trpící pod krutou diktaturou. Film proslul mimo jiné nápaditou trikovou stránkou a průkopnictvím ohledně počítačové animace. Zároveň se jedná o zásadní příspěvek ke kyberpunkové i post-kyberpunkové tvorbě.

Čtěte také: Umělá inteligence Googlu má potíže s rasismem, ChatGPT blábolil a nikdo nevěděl proč

Návrat do virtuálního prostoru

Druhý film, Tron: Legacy z roku 2010, uvádí do děje Flynnova syna, jenž v paralelním kyberprostorovém světě hledá ztraceného otce. Spirituální vyznění a perfektní skloubení akce s božskou hudbou Daft Punk se postaraly o vynikající filmový zážitek. Franšízu doplnil animovaný seriál Tron: Povstání, odehrávající se mezi oběma filmy.

Hrdinou třetího filmu má být program Ares (Jared Leto), který je vyslán do Gridu na nebezpečnou misi. Ta má být prvním krokem kontaktu našeho světa a světa digitálních entit. Jak se čím dál větší součástí běžného, pracovního i veřejného života stává umělá inteligence, je vznik sci-fi filmu s takovým námětem celkem logický krok. Režie filmu se ujal Joachim Rønning (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta), scénář píší Jesse Wigutow a Jack Thorne (Enola Holmesová). V dalších rolích se kromě Leta objeví Gillian Anderson, Greta Lee, Cameron Monaghan či Evan Peters. Filmu se dočkáme v roce 2025.

Zdroje: Deadline/IGN

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný