22. února 2024 15:45

Joker 2 má naprosto šílený rozpočet. Za co se utratilo tolik peněz?

Pokud jde o rozpočet, fanoušky Jokera opravdu nečeká chudá podívaná. Aby se film zaplatil, budou muset opět dorazit do kin v hojném počtu.

Podle aktuální zprávy prestižního magazínu Variety se rozpočet Jokera 2 vyšplhal na závratných 200 milionů dolarů, tedy částku, jakou obvykle stojí daleko akčnější a hvězdnými herci nabitější komiksové filmy. Jde o pořádný skok oproti jedničce s rozpočtem 60 milionů, která v kinech utržila úžasnou miliardu.

V případě dvojky jde však o daleko větší riziko, jelikož režisér Todd Phillips tentokrát zvolil žánr muzikálu, který nepatří zrovna mezi komerční jistoty – tedy pokud se nebavíme o dětských filmech, jakými jsou třeba megahity Lví král či Ledové království. Nedávné dospělé muzikály jako La La Land či Bídníci to dotáhly sotva na půlmiliardu.

Dokud neuvidíme alespoň první trailer, těžko soudit, kam všechny peníze směřovaly, ale doufejme, že do bombastických akčních scén, náročných tanečních choreografií a propracovaných lokací, které se obejdou bez přílišného digitálního kouzlení. Nemalé jsou i honoráře dvou hlavních hvězd – Joaquin Phoenix si za opětovné ztvárnění psychotického Arthura Flecka řekl o 20 milionů, Lady Gaga za roli jeho toxické lásky Harley Quinn potom o 12 milionů dolarů.

Téma: Proč se netočí víc drsných komiksových filmů?

Kameraman filmu Lawrence Sher mezitím přesvědčuje fanoušky, že se mají opravdu na co těšit: „Co oceňuji na Toddovi Phillipsovi - s nímž jsem natočil sedm filmů, včetně Jokera - je způsob, jak se nebojí riskovat. U nového Jokera právě dokončujeme postprodukci a můžu říct, že bude velkým krokem do neprobádaných vod a dokáže lidi opravdu překvapit. Nemůžu se dočkat, až to všichni uvidí.“

Pokračování Jokera se bude odehrávat převážně v nápravném zařízení Arkham Asylum a bude mít formu muzikálu. Podtitul filmu Folie à Deux odkazuje na klinický termín pro sdílené šílenství, halucinace a bludy dvojice lidí. Z postav známých z prvního dílu uvidíme Sophie Dumond v podání Zazie Beetz. V dosud neupřesněných rolích se objeví také Brendan Gleeson, Steve Coogan nebo Catherine Keener.

Do českých kin dorazí muzikálová dvojka Jokera 3. října 2024.

Zdroj: Variety, Geek Tyrant

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný