21. února 2024 18:00

Neskutečný sci-fi nářez na šílené planetě aneb první trailer nástupce Strážců Galaxie

První trailer filmu Borderlands

Adaptace populární videoherní série nijak neubrala ze zběsilé energie originálu. Očividně má v kinech zastoupit komiksové Strážce Galaxie.

Borderlands patří mezi nejúspěšnější videoherní série všech dob, takže není divu, že filmová adaptace patří mezi hlavní taháky letní sezóny roku 2024. Film si prošel celkem velkými porodními bolestmi a každý teď může alespoň z traileru posoudit, zda se to na něm nějak podepsalo.

Dočkáme se příběhu nechvalně proslulé lovkyně lidí Lilith (Cate Blanchett), která se vrací na Pandoru, nejchaotičtější planetu v galaxii. Jejím úkolem je najít zmizelou dceru nejmocnějšího zločince vesmíru Atlase (Edgar Ramírez). Sama by to nezvládla, tak musí vzít za vděk spojenectví s partou psanců, kterou tvoří žoldák Roland (Kevin Hart), ničitelka Tiny Tina (Ariana Greenblatt), nabušený Krieg (Florian Munteanu), ujetá vědkyně Tannis (Jamie Lee Curtis) a nesnesitelně přechytralý robot Claptrap (Jack Black).

Režisérem filmu je Eli Roth (Hostel, Přání smrti), který je nakonec i autorem scénáře. Převzal ho od Craiga Mazina, tvůrce oceňovaných seriálů The Last of Us nebo Černobyl. Herci jsou sice ve srovnání s videoherními předlohami většinou znatelně starší, což by však mohlo v kombinaci s dospělou R-kovou přístupností zaručit, že přes zjevnou ujetost nepůjde jen o rádoby drsňáckou jalovost cílenou primárně na teenagery.

Borderlands dorazí do českých kin 8. srpna 2024.

Zdroj: People, Screen Rant

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný