29. října 2023 06:00

Jak se Heath Ledger proměňoval v Jokera? Odhalují to fascinující dosud neviděné fotky

Nový pohled do zákulisí jedné z nejvíce znepokojivých hereckých proměn v dějinách filmu.

Snímek Temný rytíř z roku 2008 bývá považovaný za nejlepší komiksovou adaptaci vůbec a velký podíl na tom má jistě Heath Ledger v oscarovém ztvárnění Jokera. Další rozměr jeho mrazivému výkonu dalo bohužel tragické úmrtí půl roku před premiérou filmu, když omylem zkombinoval nevhodné léky předepsané na nespavost a depresi.

Na sociálních sítích se teď objevily dosud nezveřejněné fotky ze zákulisí. Přibližují originální způsob, jakým si Ledger sám aplikoval líčení psychopatického klauna. Profesionální maskéři vytvořili na jeho tváři jizvy, ale o zbytek se postaral sám, čímž zajistil syrovou autentičnost a nestálost masky, což ještě podtrhlo chaotickou energii jeho charakteru.

Filmaři v čele s režisérem Christopherem Nolanem dokonce tuto skutečnost využili ve scénách, v nichž neměl nasazené rukavice a na prstech měl stále zbytky make-upu. Jen škoda, že zmíněné snímky z produkčního katalogu fotek nejsou zatím dostupné ve vyšší kvalitě.

Čtěte také: Nová fotka z Jokera 2 vám rozzáří den. Režisér s ní oslavil výročí

Dosud se spekuluje, nakolik za zhoršujícím duševním zdravím Ledgera stálo jeho totální ponoření do role strašáka Gothamu. Jeho smrt každopádně přišla až v době natáčení snímku Imaginárium Dr. Parnasse, kde se objevili třeba také Christopher Plummer, Andrew Garfield, Jude Law, Lily Cole, Collin Farrell, Johnny Depp nebo Tom Waits.

Zdroj: Comic Book Movie

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný