10. října 2024 10:40

Jak se točil největší film roku? Video z placu Gladiátora 2 ukazuje naprosto kolosální podívanou

Klip o natáčení filmu Gladiátor II.

Režisér Ridley Scott hodlá posouvat mantinely toho, jak může vypadat historický velkofilm.

„Uvidíte jedny z největších bojových scén, jaké kdy byly nafilmovány,“ slibuje filmové studio Paramount, pod kterým Ridley Scott točí pokračování svého největšího hitu Gladiátor. Dvojka s Paulem Mescalem v hlavní roli už brzy dorazí do kin, a tak přišel čas na ochutnávku ze zákulisí, z níž je jasné, že sliby budou nejen doručeny, ale zřejmě i překonány, protože v některých ohledech jsme ještě nic takového neviděli.

Mohlo by vás zajímat: Trailer drsného středověkého akčňáku láká na zábavnou řežbu na pozadí skutečných historických událostí

Užít si můžeme tunu nových záběrů, a to nejen za kamerou, ale rovněž i hotových scenerií, které zahrnují masivní útok loďstva na město, souboje v zaplavené aréně, slavnostní pochody městem nebo tažení vojsk před hradbami Říma. „Tohle je největší film, v jakém jsem kdy hrál. Je obrovský! Cecil B. DeMille na steroidech!“ zdůrazňuje v ukázce Denzel Washington v narážce na hollywoodskou legendu proslavenou antickým velkofilmem Desatero přikázání.

Lucius se ocitne uprostřed vzpoury mocného římského úředníka Macrina (Denzel Washington), který má na starost gladiátorské hry a rozhodne se Lucia využít v tajném tažení proti dvojici císařů Caracallovi (Fred Hechinger) a Getovi (Joseph Quinn). Nešťastným (anti)hrdinou celého spiknutí bude také generál Marcus Acasius (Pedro Pascal). Roli z prvního dílu si zopakuje Connie Nielsen, která se vrátí coby Luciusova matka Lucilla, která už ztrácela víru, že je její syn ještě naživu.

Scott takřka dvojnásobně překročil plánovaný rozpočet 160 milionů dolarů a náklady se údajně dostaly na astronomických 310 milionů, takže snímek bude muset utržit ideálně tři čtvrtě miliardy, aby se zaplatil. Alespoň zatím se mu však daří držet natěšenost fanoušků prvního filmu na maximum.

Gladiátor II vstoupí do českých kin 14. listopadu 2024.

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický