24. září 2024 11:45

Bude Gladiátor 3? Ridley Scott prozradil, o čem chce vyprávět, je to ale trochu spoiler

Slavný režisér zřejmě hodlá nastartovat novou gladiátorskou sérii.

Ridley Scott ještě nevypustil do světa pokračování svého antického hitu Gladiátor a už francouzskému magazínu Premiere stihl prozradit, že si pohrává s myšlenkou na třetí díl, který by výstavbou děje připomínal mafiánskou klasiku Kmotr.

„Už si pohrávám s myšlenkou na Gladiátora 3. Ne, vážně, zapálil jsem rozbušku. Závěr druhého Gladiátora připomíná Kmotra, kdy Michael Corleone získá pozici, kterou nechtěl, a přemýšlí: Co teď, otče, udělám? Takže další film bude o muži, který nechce být tam, kde je,“ naznačil Scott.

V podstatě tím prozradil, že hlavního hrdinu dvojky Luciua (Paul Mescal) na rozdíl od jeho předchůdce Maxima (Russell Crowe) nečeká ve finále smrt, ale vypadá to, že ho okolnosti katapultují až do nejvyšších pozic. Možná na císaře? Ostatně jeho herecký představitel Paul Mescal už potvrdil, že ho Scott oslovil pro pokračování. „Ano, Ridley se mnou o tom mluvil, ale bylo to teprve včera, takže čekám, jak to dopadne. Samozřejmě mě to zajímá. Nesmíme ale nic uspěchat: příběh musí držet pohromadě,“ svěřil se osmadvacetiletý herec oceňovaný za role ve filmech Aftersun a Všichni moji cizinci nebo v seriálu Normální lidi.

KVÍZ: Jak dobře znáte klasiku Vetřelec od Ridleyho Scotta a její pokračování? Otestujte se!

Důležitou podmínkou pro vznik trojky budou výkony aktuálního snímku, jehož rozpočet se údajně vyšplhal až na astronomických 310 milionů dolarů, za což můžou částečně průtahy způsobené hollywoodskou stávkou herců a scenáristů, ale také Scottovy ambice natočit nejlepší válečné a bojové scény filmové historie. Bude tak nutné, aby film utržil alespoň 700 milionů dolarů, ideálně však spíše miliardu.

Šestaosmdesátiletý režisér zatím nejeví známky únavy a ve spoluproducentské roli je uveden u 19 (!) chystaných projektů, z pozice režiséra je nejblíže natočení životopisného filmu o legendách disca Bee Gees.

Zdroj: The Playlist, Variety

Video: Trailer Gladiátora 2

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický