22. září 2024 18:52

Zack Snyder potvrdil, že chystá nezvyklé pokračování své slavné antické řežby

Populární režisér se chystá zásadně rozšířit svět známý z filmu 300: Bitva u Thermopyl.

Dlouho spekulovaný seriálový spin-off filmu 300: Bitva u Thermopyl se skutečně chystá. Magazínu ComicBook to potvrdil jeho tvůrce Zack Snyder: „Právě se na to vrháme. Je to opravdu zábava, miluju ten svět. Na schůzkách, které jsme k tomu měli, jsme probrali spoustu variant, co bychom chtěli přidat nebo změnit. Možností je spousta.“

Přestože nechtěl prozradit podrobnosti o zápletce, dost se dá odvodit od dřívější zprávy magazínu The Hollywood Reporter, že Snyder získal práva pro vlastní předlohu s názvem Blood and Ashes, což byl původně plánovaný třetí díl filmové ságy, tedy pokračování snímku 300: Vzestup říše. Je tedy vysoce pravděpodobné, že seriál s touto předlohou bude dále pracovat.

Co o Blood and Ashes víme? Příběh se měl odklonit od Sparťanů a zaměřit se na vztah Alexandra Velikého a generála jeho armád Hefaistióna, kterého si vladař natolik oblíbil, že ho jmenoval chiliarchou, tedy druhým nejmocnějším mužem říše. „Je to o jejich lásce, takže to úplně nezapadalo do série jako třetí díl. Ale je to fakt krásná love story se spoustou válčení,“ naznačil dříve.

Čtěte také: 7 nejlepších historických eposů, v nichž se máchá meči a nosí se sandály

Zakoupení práv pak Snyder okomentoval slovy: „Nejsem si jistý, jak velký může být zájem o neuvěřitelně homoerotický, super násilný a super sexuální film. Ale možná je to takhle perfektní.“ Tvůrce má dlouhodobou smlouvu s Netflixem, pro který nedávno natočil a později i přestříhal dvoudílnou akční space operu Rebel Moon. Práva na sérii 300 stále vlastní Warner Bros., proto by Snyder zřejmě nemohl použít původní název ani verze historických hrdinů, jak je v komiksech vytvořil Frank Miller.

Zdroj: ComicBook, The Hollywood Reporter

Původní trailer filmu 300: Bitva u Thermopyl

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický