18. září 2024 12:20

Robert Pattinson se živí umíráním. První trailer úžasné sci-fi od režiséra Parazita je ohromně zábavný

Český oficiální trailer filmu Mickey 17.

Diváky podle všeho čeká další z unikátních zážitků od jedinečného režiséra.

Mickeymu Barnesovi (Robert Pattinson) se zajedl život v budoucnosti a rozhodl se, že si svou trudnou existenci pořádně okoření novým zaměstnáním. Stal se proto Nahraditelným a živí se umíráním při mimořádně riskantní kolonizaci ledové planety Niflheim. Když zemře, je vyroben jeho duplikát, který si zachová většinu jeho vzpomínek, což však postupně začne přinášet jisté komplikace...

Čtěte také: James Cameron potvrdil nejkrutější film své kariéry. Kvůli atomovému eposu možná opustí Avatara

Snímek Mickey 17 je adaptací sci-fi bestselleru Mickey7 od Edwarda Ashtona. Chopil se jí slavný korejský režisér Džun-ho Pong, který má na kontě oscarového Parazita (2020), ale taky spoustu výtečných a žánry křížících kousků jako Ledová archa (2013), Mutant (2006), Pečeť vraha (2003), Okja (2017) nebo Matka (2009). Neměl tedy problém do dalších rolí obsadit hvězdy jako Mark Ruffalo, Steven Yeun, Toni Collette nebo Naomi Ackie.

Předloha filmu byla přirovnávána ke slavným sci-fi jako Marťan nebo Temná hmota, ale už z traileru je jasné, že do ní korejský filmař přidal pořádnou dávku svého typického černého humoru, satiry i sociální kritiky. Ostatně, co jiného čekat od díla, které bylo propagováno sloganem: „Umírání není žádná legrace, ale aspoň se z něj dá žít.“

Pro Pattinsona jde o návrat po dvouleté pauze. Naposledy se totiž objevil v hlavní roli komiksovky The Batman (2022), jejíž druhý díl by se měl začít natáčet v dohledné době. Objeví se i v thrilleru Die, My Love po boku Jennifer Lawrence a Sissy Spacek.

Mickey 17 vstoupí do českých kin 30. ledna 2025 a uvidíme ho také v IMAXu, na jehož velká plátna byl od počátku zamýšlen.

Zdroj: Gizmodo, Variety

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický