9. října 2024 12:10

Christopher Nolan si vybral svůj další film. Už známe hlavní hvězdu i datum premiéry

Nový film od režiséra Oppenheimera patří mezi nejočekávanější projekty Hollywoodu.

Christopher Nolan si vybral hlavní hvězdu svého příštího filmu. Podle informací prestižního magazínu Deadline se jí stane Matt Damon, s nímž už věhlasný režisér pracoval na filmech Oppenheimer a Interstellar. Snímek vznikne pod dohledem společnosti Universal, bude opět cílen primárně na plátna IMAXu a premiéru má stanovenou na 17. července 2026.

Natáčení se má rozběhnout na začátku roku 2025 a k žánru, tématu i dalšímu obsazení filmu zatím nejsou známy žádné informace. Delší čas se však hovoří o tom, že se Nolan chystá chopit své vysněné látky, s níž je spojován už od roku 2009 – filmové adaptace kultovní mysteriózní sci-fi The Prisoner, která běžela na konci šedesátých let a jejímž tvůrcem i představitelem hlavní role byl Patrick McGoohan (Útěk z Alcatrazu). Nolana na ní fascinuje možnost spojit sci-fi a špionážní postupy známé z bondovek.

Pokud Damon podepíše smlouvu, stane se teprve třetím hercem, který s Nolanem pracoval na třech či více projektech – tím prvním je Cillian Murphy, druhým Christian Bale. Pokud budeme počítat i menší role, je rekordmanem Michael Caine, který se objevil v osmi Nolanových počinech, ale z Oppenheimera se režisérovi omluvil se slovy: „Dobře, to už by stačilo.“

Čtěte také: Nolan si díky Oppenheimerovi přišel na pohádkovou částku

Oppenheimer, prozatím poslední Nolanův projekt, získal nejen sedm Oscarů včetně sošky za Film roku, ale příjemně překvapil i kasovně. Zadumaná adaptace příběhu otce atomové bomby Roberta Oppenheimera (Cillian Murphy) utržila 976,6 milionu dolarů, čímž se stala třetím největším hitem Nolanovy kariéry hned po batmanovské dvojici Temný rytíř povstal (1,1 miliardy) a Temný rytíř (1 miliarda dolarů).

Zdroj: Deadline, The Hollywood Reporter

Video: Trailer filmu Oppenheimer

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický