13. března 2024 20:30

Co Nolan natočí po Oppenheimerovi? Jeho dalším filmem je bondovská sci-fi

Slavný filmař nehodlá usnout na vavřínech a pořádné hromadě peněz. Už chystá svůj příští projekt.

Christopher Nolan to konečně dokázal. Jeho loňský počin Oppenheimer získal sedm Oscarů, včetně těch za nejlepší režii i film roku. Konečně se také provalila jeho finanční odměna, která byla navázána také na počet získaných sošek. A je skutečně astronomická.

Podle zdrojů prestižního magazínu Variety mu totiž bude i coby spoluproducentovi snímku vyplaceno takřka 100 milionů dolarů. Jde o kombinaci platu, zásluhových odměn, podílů na tržbách a bonusu za výše zmíněné Oscary. Právě i díky oscarovému úspěchu teď bude film vrácen do tisícovky vybraných kin a má tak šanci, že své tržby ještě navýší z 953 milionů dolarů na bájnou miliardu, které dosáhnou jen ty největší světové megahity.

Podle Variety se Nolan už chystá na svůj vysněný projekt, s nímž je spojován od roku 2009. Jedná se o adaptaci kultovního mysteriózního sci-fi seriálu The Prisoner z konce šedesátých let, jehož tvůrcem i představitelem hlavní role byl Patrick McGoohan (Útěk z Alcatrazu). Nolan už měl rozepsaný scénář, ale projekt zmrazil, když se objevila šestidílná adaptace s názvem Vězeň (2009), v níž si zahráli James Caviezel nebo Ian McKellen. Teď by měl chystat nové pojetí látky, která kombinuje sci-fi se špionáží bondovského typu.

Čtěte také: Pravda o další bondovce: Nejpovolanější osoba prozradila, jak to s ní teď vypadá

Jistotou však zůstává, že se Nolan ani v budoucnu nechce vrátit k superhrdinské tématice, do níž se pustil s batmanovskou trilogií Temný rytíř, jelikož opakovaně zdůrazňoval, že toto téma se tím pro něj vyčerpalo.

Zdroj: Variety, Comic Book Movie

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný