9. října 2024 15:55

Trailer drsného středověkého akčňáku láká na zábavnou řežbu, která se opravdu stala

Oficiální trailer filmu Stockholm Bloodbath.

S chutí a humorem natočených příběhů o pomstě není nikdy dost, obzvláště když jsou zasazeny do neotřelých historických souvislostí.

Píše se rok 1520. Sestry Anne (Sophie Cookson) a Freja (Alba August) hledají pomstu na mužích, kteří zmasakrovali jejich rodinu. Ocitnou se ve Stockholmu, kde jsou vtaženy do děsivých her o moc mezi Švédskem a Dánskem, které skončí masovou popravou. Jejich boj se brzy stane součástí něčeho většího...

Akční snímek Stockholm Bloodbath (Stockholmská krvavá lázeň) natočil ve svém rodném Švédsku slavný režisér Mikael Håfström, který má na kontě třeba Plán útěku se Stallonem a Schwarzeneggerem, thriller Hra s nevěrou s Clivem Owenem a Jennifer Aniston nebo mrazivé drama Zlo mezi námi.

Snímek plný šťavnaté středověké akce a černého sarkastického humoru zasadil na pozadí stejnojmenné historické události, kdy se dánský král Kristián II. snažil násilím ujmout vlády nad Švédskem a nechal uvěznit a popravit 82 vrchních švédských šlechticů. Získal si tím přídomek Tyran a vyvolal povstání vedené Gustavem I. Vasou. Událost poutavým způsobem popsal v románu Krvavá lázeň populární spisovatel Mika Waltari.

Film Stockholm Bloodbath už prošel švédskými kiny a jeho pro mezinárodní publikum upravená verze by se měla objevit online už 8. listopadu.

Zdroj: Variety, Geek Tyrant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický