23. října 2024 17:50

Blade dostal poslední ránu z milosti. Jeho místo v kinech převzala milovaná sci-fi legenda

Marvelovský Blade je stejně prokletý jako remake Vrány. Na projektu se vystřídalo několik tvůrčích týmů a hlavouni z Marvelu smetli ze stolu několik vizí, a zdá se, že film v nejbližší době ani nevznikne. V plánovaném premiérovém slotu jej teď navíc vystřídal jiný nerdovský miláček.

Na nového Bladea se fanoušci těší od července roku 2019, kdy jej Kevin Feige oznámil. V roli lovce upírů by se měl objevit Mahershala Ali a režírovat měli Bassam Tariq či Yann Demange. Když se ukázalo, že první scénář je tak trochu katastrofa, začala se slibná vize trochu bortit. U psacího stroje si postupně vylámali zuby Nic Pizzolatto, Stacy Osei-Kuffour, Beau DeMayo či Michael Starrbury.

Čtěte také: „Superhrdina“ odvrátil jistou smrt dvouleté holčičky. Zachytil ji při pádu z vysokého domu

Důstojná náhrada

„Posledních pár let jsme se snažili ten film rozlousknout, nejdůležitější je nic neuspěchat a ujistit se, že děláme správný bladeovský film. Před lety byly totiž skvělé bladeovské filmy. Všechny byly eRkové, což je tomu podle mě vlastní, jako Deadpoolovi. Je to pro Bladea typické,“ snaží se Kevin Feige vysvětlit, proč přípravy Bladea tak trvají a proč jsme se zatím dočkali pouze krátkého camea na konci Eternals. Sám Feige začínal u filmu právě prací na prvním Bladeovi z roku 1998, což je možná ten důvod, proč se v tomto případě nemíní spokojit s ničím menším než absolutní dokonalostí.

O Bladeovi jsme dále věděli ještě to, že se poslední projednávaná verze odehrávala ve 20. letech 20. století a hlavním padouchem byla upírka Lilith s tváří Mii Goth. Nyní však padla i poslední jistota, Disney totiž Bladea stáhnul z plánované premiéry 7. listopadu 2025. Místo něj nasadí očekávané pokračování nového Predátora s názvem Badlands. U toho je alespoň jistota, že ho opravdu uvidíme.

Zdroje: Collider/Deadline

Video: Trailer filmu Predátor: Kořist

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický