21. září 2024 20:26

Tvůrce X-Menů byl vyhozen z nového Bladea. Teď přiblížil své zajímavé nápady

Blade od Marvelu se pomalu stává podobně prokletým filmem, jakým byla svého času Vrána. Můžeme se jen modlit, aby nedostal podobně špatně přijatý film.

Mezi scenáristy, kteří pracovali na rebootu upíří komiksovky, byl i Beau DeMayo, scenárista animovaného hitu X-Men '97. Studio s ním však rozvázalo spolupráci z důvodů, o které se nikdo nepodělil. DeMayo čile sdílí své zkušenosti na sociální síti X a kritizuje bolestivý proces vzniku nového Bladea. „Nechápu, co je na tom těžkého,“ napsal a naznačil, jaké varianty studiovým hlavounům předložil.

Čtěte také: 21 hororů, ze kterých vám půjde mráz po zádech

Blade má děťátko

Jedním z nich bylo pojmout dobrodružství denního tvora ve stylu Johna Wicka, čímž by si získal fanoušky zabijácké série s Keanu Reevesem. Druhý nápad popsal jako „30 dní dlouhá noc potkává Rosemary má děťátko“. Film by se měl během jedné noci odehrávat v činžovním domě napadeném upíry a Bladeovou úlohou by bylo ochránit nájemníky a všechny upíry zabít. Vše by připomínalo kultovní indonéskou pecku Zátah. Jedním z nájemníků měl být jistý Jericho Drumm, v komiksech známý jako Doctor Voodoo, superhrdina spojený s magií.

Drumm v DeMayově námětu poskytne Bladeovi klíčovou informaci – nájemnice, která se Bladeovi čirou náhodou líbí, byla nadpřirozeně oplodněna nadpřirozenou entitou, za což mohou její sousedé. Ti ve skutečnosti patří k sektě, uctívající Darkhold, knihu temných kouzel, jež hrála prominentní roli v Agentech S.H.I.E.L.D., WandaVision či Doctoru Strangeovi v mnohovesmíru šílenství. Hlavním padouchem a vůdcem upírů, kteří se chtějí nastávající matky zmocnit, je prastarý upír a původce pijáků krve Varnae.

Shodou okolností se DeMayův nápad podobá konceptu, který Marvel už shodil ze stolu. Ten zasazoval příběh do 20. let 20. století a proti Bladeovi postavil zlodušku Lilith (Mia Goth), která chce krev Bladeovy dcery.

Na příběhu lovce upírů si nicméně vylámalo zuby dost tvůrců, jednu chvíli měl být režisérem Bassam Tariq, následně Yann Demange, přičemž studio nikdy nedostalo do rukou uspokojivý scénář. Nyní to ale vypadá, že se prokletí podařilo prolomit Ericu Pearsonovi (Thor: Ragnarok, Black Widow).

Zdroje: SlashFilmComic Book Movie

Video:

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický