5. června 2024 16:45

Avengers 5 se konečně hýbou dopředu. Jméno režiséra doprovází nové detaily o postavách

Vedení Marvel Studios má údajně jasno o hlavním kandidátovi na režii dalších Avengers.

Kevin Feige, prezident filmových Marvel Studios, se rozhodl jít cestou nejmenšího odporu. Jeho hlavním kandidátem na režii pátých Avengers se totiž stal Shawn Levy, který právě dokončuje poslední detaily na letošní jediné marvelovce – snímku Deadpool & Wolverine. Vedení studia je zřejmě spokojeno se spoluprací a zároveň si uvědomuje, že času není nazbyt.

Shawn Levy si v Hollywoodu vydobyl pověst spolehlivého řemeslníka, který umí dobře vycházet s hereckými hvězdami i šéfy studií. Filmař stojící za sérií Noc v muzeu a filmy jako Ocelová pěst, Projekt Adam nebo Free Guy točil také více epizod Stranger Things a stál za kamerou čtyřdílného válečného dojáku Jsou světla, která nevidíme.

Jedná se přitom už o druhou nabídku pro Levyho. Ten byl k pátým Avengers jednou povolán poté, co od projektu odstoupil Destin Daniel Cretton (Shang-Chi a legenda o deseti prstenech), jenže musel odmítnout, jelikož už se zavázal pro finální sezónu Stranger Things (bude režírovat dva díly) a má rovněž mnoho dalších produkčních závazků. Marvel mu podle zdrojů magazínu The Hollywood Reporter předložil aktualizovaný scénář pátých Avengers a také variantu, že posune o několik měsíců premiéru, aby se vše dalo skloubit.

Čtěte také: Marvelácký herec nekompromisně setřel zvěsti, že bude v Avengers 6

Přepisování scénáře dostal na starost Michael Waldron (Loki, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství), který se tak musel vyrovnat s velkou změnou plánů. Snímek měl původně podtitul The Kang Dynasty a měl se v něm naplno projevit superpadouch Kang. Jeho představitel Jonathan Majors byl však mezitím odsouzen za obtěžování a napadení expřítelkyně a studio s ním ukončilo spolupráci. Není dosud jisté, kdo po něm převezme otěže a zda Marvel Studios vůbec s postavou Kanga do dvojice nadcházejících Avengers počítají.

Podle magazínu Deadline je však v plánu účast až 60 postav včetně zapojení herců jako Mark Ruffalo (Hulk), Chris Hemsworth (Thor), Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), Simu Liu (Shang-Chi), Karen Gillan (Nebula) nebo Tom Hiddleston (Loki). Pátí Avengers mají naplánovanou premiéru na 30. dubna 2026, šestí s podtitulem Secret Wars mají přijít na řadu 6. května 2027.

Zdroj: The Hollywood Reporter, Variety

Video: Český trailer k chystané marvelovce Deadpool & Wolverine

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný