26. března 2024 16:40

Arnold Schwarzenegger přiznal, že se po poslední operaci stal trochu Terminátorem

Legendární Arnold Schwarzenegger absolvoval další operaci, která ho učinila tak trochu robotem.

Arnold Schwarzenegger přinesl v aktuálním dílu svého podcastu Arnold’s Pump Club zásadní novinku ohledně svého zdravotního stavu. Absolvoval další operaci srdce, díky které snad bude moci konečně říci "hasta la vista" arytmii, která ho dlouhodobě trápí.

„Minulé pondělí jsem podstoupil operaci, abych se stal zase o něco víc strojem: dostal jsem kardiostimulátor,“ začal šestasedmdesátiletý představitel Terminátora i legenda kulturistiky. Kardiostimulátor, coby malá krabička řídící kontrakci srdečních svalů pomocí elektrických výbojů, se zavádí krátkým řezem pod klíční kostí, obvykle v lokální anestezii. Není hluboko, lze ho nahmatat pod kůží. Po zhruba deseti letech se obvykle mění za novou jednotku s čerstvou baterií.

„Chci, abyste věděli, že se mi daří skvěle! V pondělí jsem byl operován a v pátek už jsem se účastnil velké akce za ochranu životního prostředí se svou kamarádkou a fitness nadšenkyní Jane Fondou. Nikoho by nenapadlo, že jsem ten týden začal operací. Chci poděkovat celému týmu na clevelandské klinice. Všichni lékaři a sestry se o mě úžasně starali a dohlédli, aby operace byla co nejméně bolestivá,“ vzkázal.

Čtěte také: Jeden z nejlepších akčňáků roku jde ve stopách Johna Wicka. Tady jsou první recenze

Arnie se podrobil prvním dvěma zákrokům na srdci už v roce 1997. Byly mu při nich vyměněny plicní chlopeň a aortální chlopeň, které za obvyklých okolností vydrží 12 až 15 let. V tomto případě musel na operaci o něco později, tedy v letech 2018 a 2020, při nichž dostal chlopně nové. Teď k nim přibyl i kardiostimulátor.

Schwarzeneggera čekají v blízké době dva větší filmové projekty. Tím prvním je akční snímek Breakout, v němž ztvární chlapíka osvobozujícího svého nevlastního syna z vězení v režii Scotta Waugha (Expendables 4, Need for Speed). Druhým bude sváteční rodinná komedie The Man With The Bag, kde se objeví vedle svalovce nové generace Alana Ritchsona (Reacher) – možná dokonce v roli Santy!

Zdroj: Entertainment Weekly, Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný