17. října 2023 17:05

Arnold odhalil 3 důvody, proč z něj neměla být filmová hvězda. Za co se mu v Hollywoodu vysmáli?

Hollywoodská ikona si musela v počátcích kariéry vyslechnout mnoho hraběcích rad.

Když se Arnold Schwarzenegger rozhodl na konci sedmdesátých let sestoupit z kulturistického Olympu a stát se filmovou hvězdou, mnoho lidí z oboru ho odrazovalo. Znovu to popsal v aktuálním rozhovoru pro podcast Literally!, kde speciálně zmínil jeden úsměvný argument – byl prý moc svalnatý, což nebylo sexy.

„Jedním ze tří důvodů podle nich bylo, že jsem příliš ohromný. Říkali mi, ať se podívám na tehdejší hvězdy... Dustin Hoffman, Al Pacino, De Niro, Woody Allen, to prý jsou sexuální symboly. Tvrdili, že lidé nechtějí vidět velké svaly, že mám padesát kilo navíc a ať na kariéru herce zapomenu,“ zavzpomínal.

Vzpomněl taky na dva další argumenty, proč se nehodí do hlavních rolí. „Problém měl být můj přízvuk. Německý akcent prý většinu Američanů děsí, protože jim připomíná nácky. Do rolí náckovských oficírů bych byl podle nich v pohodě, ale nic jiného mi neprojde. A pak argument mým jménem... nikdo nebude schopný vyslovit Schwarz... Cože? Schnitzel, nebo jak? Zkrátka se smáli mému jménu. A to byly tři hlavní důvody, proč to prostě nepůjde,“ popsal Arnie.

Čtěte také: Co se mělo stát ve zrušených pokračováních Terminátora?

Nakonec se prosadil v podstatě hned svou druhou hlavní rolí ve fantasy klasice Barbar Conan (1982). Producentům najednou došlo, že impozantní fyzické vzezření diváky fascinuje stejně jako výrazný přízvuk, z něhož udělal Schwarzenegger postupně své poznávací znamení a uměl ho skvěle využít i komediálně. Jeho příjmení dnes zná a zvládá vyslovit jistě více lidí než jména těch, kteří ho odrazovali.

Zdroj: Geek Tyrant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný