30. srpna 2023 17:15

Jak to vypadá s pokračováním Predátora? Ve hře je i návrat Arnolda Schwarzeneggera

Co se aktuálně děje s pokračováním Predátora a vrátí se i hvězdný Arnold Schwazenegger?

Oživování starších filmových či seriálových sérií není vždy tím nejlepším nápadem, koneckonců takový Terminátor, u něhož producenti své snahy ne a ne vzdát dost přepálili, by mohl vyprávět. Druhou takovou už takřka prokletou značkou byl dlouhé roky Predátor – shodou okolností další ikonická role Arnolda Schwarzeneggera. Loňský prequel s názvem Prey neboli Predátor: Kořist smolnou sérii čítající dohromady už pět filmů nicméně zlomil a svým tvůrcům vynesl parádních šest nominací na televizní ceny Emmy.

Snímek pojednávající o houževnaté Indiánce Naru (Amber Midthunder), která se postaví nelítostnému lovci z vesmíru, byl na streamovací službě Hulu velmi úspěšný, a tak není divu, že se už loni krátce po premiéře rozjely diskuse o jeho pokračování. Tyto konverzace nyní utlumily probíhající stávky, režisér Dan Trachtenberg se navíc příští rok bude kromě dalších projektů věnovat i režii jedné z epizod závěrečné řady seriálu Stranger Things. Pokračování Predátora je nicméně pořád na stole a údajně by mohlo přivést zpátky i legendárního Arnolda Schwarzeneggera.

Trachtenberg to naznačil v rozhovoru s Variety, kde připomněl, že se o návrat nebo alespoň nenápadné začlenění bývalého guvernéra Kalifornie snažili už tvůrci snímku Predátoři z roku 2010. Ačkoliv se pak Predátor: Kořist odehrává v 18. století a případný další díl by mohl buď navázat tam, kde jsme skončili s Naru, nebo se vydat do jiné éry lidstva, účast Arnolda není úplně vyloučena, protože existují „způsoby“, jak fanouškům udělat radost.

„Určité věci se stále učím a tohle do nich myslím spadá. Například jsem se dozvěděl, že v roce 2010 došlo k pokusu mít Arnolda v Predátorech, který byl celkem zajímavý. Jediné, co k tomu teď můžu říct, že ti pánové stále mají čas. Jsou tu pořád s námi a pracovat s nimi by rozhodně bylo úžasné.“

Všechno je zatím samozřejmě jen ve sféře bláznivých nápadů a přání, nicméně kde je vůle, tam je většinou i cesta. Snad tedy stávky co nejdříve skončí a my se už brzy dozvíme něco konkrétnějšího.

Zdroj: Variety, Screen Rant

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický