9. dubna 2024 10:35

Spartě může titul sebrat Ángelo Preciado. Duplexová kauza na něm zanechala šrámy

NÁZOR: Ekvádorský fotbalový reprezentant Ángelo Preciado (26) prožívá na Letné temné období. Hráč, o kterého ještě nedávno stál turecký velkoklub Galatasaray Istanbul, má velký problém. A s ním celá Sparta.

Jedno se musí Preciadovi nechat, pokud se soustředí pouze na fotbal, je rozdílovým hráčem. Na vlastní kůži to v Evropské lize poznal Galatasaray, právě ve dvojzápase proti tureckému velkoklubu předvedl ekvádorský reprezentant výborný výkon, který vyšperkoval dvěma parádními góly.

Sparta na začátku sezóny Preciada pořídila za dva miliony eur a kdyby se na Letné rozhodli, že ho obratem prodají do Turecka, mohli si přijít na pěkný balík. Jenže od galapředstavení proti Istanbulu uběhly více než dva měsíce a kolem šikovného obránce je nyní dusno.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ligu vyhraje Sparta, za změnou je trenér Priske, říká Tomáš Řepka

Sparta ztrácí důležité body a v ligové tabulce před sebe pustila rivala z Vršovic. Preciado se nechal hloupě vyloučit v derby se Slavií a mentálně selhal také v domácím zápase proti Mladé Boleslavi. To už není náhoda, to je známka toho, že Preciado nezvládá svou roli a Brian Priske nezvládá Preciada. Ligová nadstavba je za rohem a je jasné, že Preciado se na hřišti dlouho neukáže, disciplinární komise vynese tvrdý verdikt už jen kvůli tomu, že Preciado je karetní recidivista.

Z muže, který zářil ve velkých zápasech, je najednou chodící problém. Priske a s ním celé vedení největšího českého klubu si rychle uvědomilo, že zkraty ekvádorského čertíka mohou zlikvidovat sny o titulu.

„Ví se o něm, že mu nervy tečou. Hráče, kteří takovou zbytečností tým oslabí, ani mít v mužstvu nechceš,“ uvedl v pozápasovém studiu Petr Švancara, který jako drzý útočník sám moc dobře věděl, jak obránce rozhodit a vyprovokovat k ostrému zákroku. „Spartu to může stát titul. Už ji jeho nedisciplinovanost stála dva body v derby, kdy by se mohla v plném počtu pokusit Slavii zdolat, teď proti Mladé Boleslavi. To jsou celkem čtyři, to není málo,“ cituje Švancaru web Seznam Zprávy.

Preciado není v psychické pohodě

Ángelo Preciado bude nyní Spartě pár zápasů chybět a je možná dobře, že si od fotbalu odpočine delší dobu. Na hřiště se dostanou hráči, kteří možná nejsou tak technicky vyspělí, ale zase jsou v daleko lepší psychické pohodě, než je momentálně ekvádorský reprezentant, kterému také ublížil zájem fanoušků o tzv. duplexovou kauzu.

Na konci března bulvární web expres.cz upozornil, že po internetu koluje video, na kterém muž, který Preciada připomíná, kopuluje s ženou na toaletě v jednom známém pražském baru. Sparta ani Preciado se nevyjádřili k tomu, zda na záběrech je skutečně letenský obránce.

Na kauzu ale reagovala Preciadova manželka a sám hráč si na čas zavřel sociální sítě. Je v podstatě jedno, kdo na explicitních záběrech skutečně je. Jisté je, že pokud se do duplexové kauzy zaplete vaše manželka, tak vám to pohodu doma neudělá. A kdo nemá pohodu doma, nemá ji ani v zápasech. Preciado si nyní od stresových momentů odpočine a je možné, že Sparta zase začne sbírat body. Na konci sezóny, která stále může být úspěšná, možná Preciado opravdu vyrazí směr Istanbul.

Sparta přišla o první místo v ligové tabulce:

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický