31. května 2023 12:00

Zaklínač má po natočení 4. série velmi odvážný plán, kterému se jen těžko věří

Velká herecká změna nesebrala tvůrcům seriálového Zaklínače ambice a plány.

Chystaná třetí série Zaklínače, která odstartuje už 29. června, bude poslední s Henry Cavillem v hlavní roli Geralta z Rivie. Tvůrci už oficiálně oznámili, že ho vystřídá Liam Hemsworth (Hunger Games, Most Dangerous Games), a teď jsme se dozvěděli přesnější plány pro budoucnost seriálu, který si neprochází zrovna nejlepším obdobím.

Kromě sporů ohledně nerespektování knižní předlohy, kvůli nimž údajně odešel Cavill, totiž zároveň propadl čtyřdílný prequel s názvem Pokrevní pouto. Castingová režisérka seriálu Sophie Holland však magazínu Deadline prozradila, že se počítá ještě minimálně se dvěma sezonami Zaklínače, které se mají točit na jeden zátah. „Právě začínáme natáčet čtvrtou sérii s Liamem Hemsworthem, pak bude krátká pauza a rovnou přejdeme do série páté,“ řekla.

Natočením dvou sérií najednou sleduje Netflix dva hlavní cíle – prvním je snížení nákladů na produkci, druhým je její zrychlení. Velké pauzy mezi sezonami jsou totiž vnímány jako jeden z důvodů, proč se ze seriálu nestal takový tahák, jaký si Netflix představoval, přestože do jeho první série nalil mohutných 80 milionů dolarů.

Zdroj: Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný