26. dubna 2023 12:45

Zaklínač: Uniklé informace prozradily, čím má 3. série zachránit celý seriál

První trailer 3. série Zaklínače

Tvůrci seriálového Zaklínače se chtějí poučit z kritizované 2. série. Bude to však stačit?

Očekávaná 2. série Zaklínače nepatřila k nejpovedenějším. Tvůrci v čele s showrunnerkou Lauren Schmidt se pokusili přijít s novými linkami, z nichž nejvíce kontroverzní byla snaha pozměnit vztah mezi Yennefer, Geraltem a Ciri. Uniklé detaily ze 3. série však slibují změny k lepšímu...

Diváci ve 2. sérii očekávali, že si budou Yennefer a Ciri budovat vztah připomínající pouto matky a dcery, když ji bude učit ve svatyni bohyně Melitelé. Jenže byli naopak svědky toho, jak se Yen nechala zmanipulovat pradávnou entitou Voleth Meir a byla připravena vyměnit život Ciri za návrat svých schopností. Na poslední chvíli naštěstí prozřela... vztah tří hlavních postav tím však byl citelně poškozen.

Neuspokojivý vývoj a ještě neuspokojivější konec 2. série však chtějí tvůrci rychle zvrátit a dát divákům pocit, že Geralt, Yen a Ciri vytvoří alespoň na chvíli rodinu. Geralt na začátku 3. série odmítne s Yennefer komunikovat a ona mu bude nucena psát vzkazy, v nichž ho bude oslovovat jako přítele. Postupně si bude získávat jeho důvěru.

První epizoda s názvem Shaerrawaedd naznačuje, že hrdinové navštíví ruiny tohoto slavného elfského paláce. Podstatná pro sblížení bude však účast všech tří na festivalu Belleteyn, známém v české tradici jako Pálení čarodějnic.

Vše vyvrcholí dopisem, který Geralt začne tím, že Yennefer označí na oplátku taky jako svou přítelkyni a vysvětlí, že už je připraven svěřit jí Ciri beze strachu ze zrady. Pak se jejich cesty rozdělí a Yennefer zamíří s Ciri do Aretuzy.

Vše chtějí podle informací zaklínačského magazínu Redanian Intelligence stihnout tvůrci během jednoho nebo dvou dílů, aby dali hrdinům dost času se opravdu sblížit před zlomovými událostmi, které mají nastat v šesté epizodě.

Otázkou však je, zda tak rychlý vývoj událostí nebude útržkovitý a uspěchaný, jak se doposud v seriálu dělo. Na odpovědi si budeme muset počkat do 29. června, kdy se na internteu objeví první polovina osmidílné 3. série.

Zdroj: Redanian Intelligence

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný