4. října 2024 11:55

Nový Zaklínač prolomil mlčení. Hemsworth prozradil, jestli má nejradši seriál, knihy nebo hry

Nový představitel Geralta z Rivie konečně prolomil mlčení a prozradil více o svém vztahu k fantasy sérii i průběhu jejího natáčení.

Uběhly už dva roky od doby, kdy tvůrci seriálové adaptace Zaklínače ohlásili konec Henryho Cavilla v hlavní roli a jeho nahrazení Liamem Hemsworthem pro chystanou čtvrtou a finální pátou sérii. Hemswortha jsme dosud mohli vidět jen na několika snímcích a v krátké upoutávce, ale nyní konečně promluvil v pořadu Live with Kelly and Mark.

Přiznal, že když ho oslovili pro roli Geralta, nebyl velkým znalcem slavného fantasy od Andrzeje Sapkowského. „Neviděl jsem seriál, knihy jsem nečetl, ale pár let zpátky jsem hrál videohru a myslím, že je to dodnes jedna z nejlepších her všech dob,“ řekl herec, který dosud stál spíše ve stínu svého staršího bratra Chrise, ale objevil se už v populární sérii Hunger Games nebo jako hlavní hvězda akčního seriálu Most Dangerous Game.

„Najednou tady byl Netflix s nabídkou, abych to celé převzal. Byl jsem z té role fakt nadšený, protože jsem byl fanouškem videohry, ale řekl jsem, ať mě nejdřív nechají nakoukat, co už natočili, a ponořit se do knih, abych do toho opravdu proniknul,“ vysvětlil a prozradil, že natáčení čtvrté řady by mělo být dokončené během několika týdnů. Po čtyřměsíční pauze se pak začátkem roku 2025 rozběhnou kamery pro finální pátou řadu.

Čtěte také: Do čtvrtého herního Zaklínače se opravdu vrátí Geralt, jeho dabér ale potvrdil nepříjemný háček

Aktuálně se Hemsworth vrátil z lokací ve Walesu a zbytek se dotáčí v Longcross Studios na západě Londýna. „Uplynulých devět měsíců jsem věnoval natáčení Zaklínače. Ve Walesu jsme byli dva týdny – první z nich byl slunečný s modrou oblohou, druhý by se dal popsat jako sezóna tornád,“ zasmál se.

Čtvrtá sezóna Zaklínače dorazí na obrazovky někdy v první polovině roku 2025, ale ještě předtím fanoušci uvidí animovanou filmovou odbočku Zaklínač: Sirény z hlubin s premiérou 11. února 2025. Geralta v ní nadabuje Doug Cockle, známý právě z videoher od polského studia CD Projekt Red.

Zdroj: Redanian Intelligence, Geek Tyrant

Video: Liam Hemsworth v první ukázce ze 4. sezóny fantasy seriálu Zaklínač

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický