27. září 2024 19:25

Nechte Harryho Pottera na pokoji. Kandidát na nového Brumbála poslal předělávku do háje

Tvůrci chystaného seriálového Harryho Pottera měli spadeno na jednoho ideálního herce. Hodně se přepočítali.

Nová seriálová adaptace Harryho Pottera právě intenzivně vybírá herecké představitele, kteří se budou muset projektu zavázat na deset let a minimálně sedm sezón, z nichž každá má pokrývat jednu z knih slavné předlohy od J. K. Rowling. Pro roli Brumbála okamžitě všem naskočil třiašedesátiletý Jared Harris (Černobyl, Koruna, Nadace), jelikož jeho otec Richard postavu ztvárnil v prvních dvou filmech, než ho po smrti nahradil Michael Gambon.

Čtěte také: Simpsonovi slibují zásadní zvrat, který může změnit fungování celého seriálu

Jenže Harris dal v aktuálním rozhovoru dost jasně najevo, co si o celém projektu myslí. „Jestli bych měl zájem? Ne, díky. A taky, proč to vlastně dělat? Nerozumím tomu. Ty filmy byly fantastické, nechte je na pokoji,“ řekl britskému magazínu The Independent. Sám si na nedostatek příležitostí stěžovat nemůže. Aktuálně natáčí nový film oscarové režisérky Kathryn Bigelow (Smrt čeká všude, 30 minut po půlnoci), objeví se také v roli profesora Moriartyho ve třetím Sherlockovi Holmesovi (pokud tedy film někdy vznikne!) nebo jako Michail Gorbačov v historickém dramatu Reykjavik.

Seriálového Pottera dostala jako tvůrkyně, hlavní scenáristka a výkonná producentka na starost Francesca Gardiner (Boj o moc, Jeho temné esence). Pomáhat jí bude zkušený Mark Mylod (Hra o trůny, Boj o moc, The Last of Us), který se chopí i režie vícera epizod.

Zajímavé je, že se o roli ředitele Školy čar a kouzel v Bradavicích nedávno zajímavým způsobem přihlásil Gary Oldman, který přitom ve filmové sérii ztvárnil Siriuse Blacka. Na svůj návrat do Bradavic totiž řekl: „Možná bych za pár let mohl dělat Brumbála.“

Zdroj: The Independent, Entertainment Weekly

Video: Trailer prvního Harryho Pottera

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický