18. září 2024 15:55

Gary Oldman si chce zahrát v novém Harrym Potterovi. Už si dokonce vybral roli, není to Sirius Black

Britská hvězda připustila, že je připravena k návratu do kouzelnických Bradavic.

Oscarový Gary Oldman je jedním z nejpracovitějších herců současnosti, kterého momentálně nejvíce zaměstnává hlavní role v netypickém špionážním seriálu Slow Horses. Nebránil by se však ani návratu do světa Harryho Pottera, kde se zapsal do srdcí fanoušků jako zvěromág Sirius Black.

„Miluju Siriuse. Nedostal dostatek prostoru. Objevil se a pak jako by se na dlouho ztratil,“ svěřil se magazínu IndieWire, který se ho zeptal, zda by byl ochotný stát se opět slavnou postavou v chystaném velkém seriálovém rebootu. Dosud se mu nikdo z tvůrců neozval a ani to neočekává. „Vsadil bych se, že sáhnou po kompletně novém hereckém obsazení. Ale možná bych si za pár let mohl zahrát Brumbála,“ naznačil.

Byla by to zajímavá varianta, které se však filmaři zřejmě budou chtít vyhnout, protože by vytvářela matoucí křížení mezi filmovou ságou a seriálem. V něm si Sirius jistě vybojuje daleko větší porci prostoru, jelikož každá z knih dostane vlastní sezónu a celý projekt je plánovaný na deset let. Tvůrci v čele Francescou Gardiner (Boj o moc, Jeho temné esence) už hledají představitele tří ústředních postav – Harryho, Hermiony a Rona. A mají zajímavé mantinely.

KVÍZ: Jak dobře znáte film Harry Potter a vězeň z Azkabanu? Otestujte se!

Gary Oldman ztvárnil Siriuse Blacka v celkem čtyřech filmech, přičemž největší prostor dostal ve třetím dílu Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004), který byl zejména o jeho vztahu k Harrymu i jeho rodu. Snímek režírovaný oceňovaným Alfonsem Cuarónem (Gravitace, Potomci lidí, Roma) je obecně považován za nejlepší díl série.

Zdroj: IndieWire, Deadline

Video: trailer divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický