26. září 2024 16:15

Simpsonovi slibují zásadní zvrat, který může změnit fungování celého seriálu

Jedna z dlouholetých vlastností Simpsonových by mohla vzít za své a žlutá rodinka by tak dostala unikátní příležitost, jak postupně směřovat do finále.

Animovaný seriál Simpsonovi funguje na plovoucí časové ose. Tvůrci si ji upravují podle momentálních potřeb, na což už si fanoušci zvykli a legraci si z toho dělají i samotné postavy, třeba když Homer v jedné z epizod prohlásil, že se narodil buď v šedesátých nebo osmdesátých letech. Jedna věc však byla vždy jistá – že žádná z postav nestárne. To se však může brzy změnit.

Čtěte také: Nejlepší animované filmy 2023: Nástupce Ledového království i novinka od Mijazakiho

Tvůrci to naznačili v oficiální synopsi první epizody 36. sezóny, která si premiéru odbude už 29. září 2024. Jmenuje se 'Bart's Birthday' neboli Bartovy narozeniny a její popis zní následovně: „Bart slaví nejvíce šokující narozeninovou oslavu svého života, která možná navždy změní všechny obyvatele Springfieldu.“

Jde o tak jasné naznačení, že nemohlo uniknout fanouškům ani médiím. Spolu s Bartem konečně slavícím jedenácté narozeniny by totiž počínaje 36. sezónou začal stárnout celý Springfield a tvůrci tak dostali unikátní možnost, jak seriál začít směřovat k završení tím, že bychom pozorovali, jak Homer odchází do důchodu, Líza míří na střední školu a Maggie odhazuje dudlík. Určitě by u toho šlo zároveň zachovat epizodickou strukturu seriálu, i když by to bylo náročnější na udržování konstantního kánonu.

Synopse sice dráždí představivost, ale něco takového není v aktuálních souvislostech, kdy je budoucnost animovaného fenoménu stále otevřena, příliš pravděpodobné. Ostatně už je známá i synopse epizody druhé s názvem 'The Yellow Lotus', v níž rodinka vyrazí na tropickou dovolenou a půjde o parodii na satirický seriálový hit Bílý lotos. A právě o možnost hravě komentovat aktuální trendy a události by tvůrci zasazením do časového rámce mohli přijít.

Jako nápad na originální a hlavně emocionální poslední sezónu by však něco takového mohlo fungovat výtečně. Co myslíte?

Zdroj: Screen Rant, Collider

Video: Podívejte se na zábavný trailer seriálového pokračování animovaného hitu V hlavě

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický