29. srpna 2023 15:15

Nejkontroverznější seriál současnosti byl zrušen. Šéf stanice vysvětlil proč

Kontroverzní seriál ze zákulisí showbyznysu už další kapitolu nenapíše.

Hojně diskutovaný seriál Idol od Sama Levinsona (tvůrce Euforie) a Abela Tesfayeho (známého pod hudebním pseudonymem The Weeknd) byl po první sérii ukončen. Nejde o velké překvapení, jelikož se potýkal se značnými problémy už během produkce, kdy byl přetáčen a následně zkrácen na pět dílů, což se propsalo i do značně neučesaného konečného výsledku.

Závěr první sezony byl přitom ponechán otevřený, aby se zamotaný příběh vycházející popové hvězdy Jocelyn (Lily-Rose Depp) i egomaniaka Tedrose (Tesfaye) mohl rozvíjet i do budoucna. Jenže tou dobou už začínalo být zřejmé, že vysoká čísla sledovanosti, která zpočátku pohánělo atraktivní téma, hvězdní herci i kontroverze týkající se sexu, násilí i manipulace na obrazovkách, bohužel s každým dalším dílem klesala.

Mateřský kanál HBO tak usoudil, že vzhledem k vysokým produkčním nákladům nemá Idol takový potenciál do budoucna jako srovnatelná Euforie nebo Bílý lotos – ty diváky naopak postupně získávaly, čemuž pomáhaly i dobré ohlasy a recenze. „Šlo o jeden z nejprovokativnějších původních pořadů HBO... Po dlouhém přemýšlení a zvažování jsme se rozhodli nepokračovat druhou sérií. Jsme vděční tvůrcům, hercům a štábu za jejich neuvěřitelnou práci,“ stojí v oficiálním prohlášení.

Rušení seriálu a šetření se momentálně týká všech velkých studií a streamovacích platforem, málokdy to však odskáče tak dobře viditelný a masivně propagovaný kus, jakým byl právě Idol.

Zdroj: Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný