15. června 2023 17:25

Nejhorší sexuální scéna všech dob? Kontroverzní seriál znechutil diváky, jeho hvězda nyní přišla s vysvětlením

Seriálová novinka Idol už stihla získat spoustu pozornosti. Konec druhého dílu však od diváků dostává hodně naloženo.

Seriál ze zákulisí showbyznysu Idol má za sebou divoký start. Konec druhého dílu nabídl provokativní scénu mezi oběma hlavními hrdiny, vycházející popovou hvězdnou Jocelyn (Lily-Rose Depp) a tajemným majitelem nočního klubu Tedrosem (The Weeknd). Ta už si stihla na sociálních sítích vysloužit pověst nejhorší sexuální scény všech dob.

Jocelyn v ní má zavázané oči, zatímco jí Tedros dává instrukce a vyjadřuje touhy. Scéna rychle nabere grády, když ona masturbuje zatímco smutní nad smrtí své matky, on jí šeptá, že jí zadusí svým nádobíčkem. Scéna vyvolala lavinu různých komentářů – některé ji považují za nechutnou, jiné za prvoplánovou, trapnou nebo vyloženě směšnou.

Slavný třiatřicetiletý hudební hitmaker, pro něhož je seriál první větší hereckou příležitostí, teď na negativní ohlasy zareagoval v rozhovoru pro britský magazín GQ. Snaží se vysvětlit, že motivací scény nebylo vyvolat vzrušení: „Není na tom nic sexy. Používáme jako vzor film Základní instinkt od Paula Verhoevena. Ten byl králem devadesátkového satirického thrilleru – jasně, v jeho filmech jsou sexy momenty, ale taky tam jsou momenty, které jsou kýčovité a směšné.“

Účelem scény je podle něj spíše poodhalit Tedrosovu podstatu. „Ať už se při jejím sledování cítíte jakkoli, nepříjemně, nechutně, nebo je vám za postavy trapně, jde o to namíchat emoce, aby vyšlo najevo, že ten chlápek je v tom až po uši, a že je tam vlastně nepatřičný,“ vysvětlil a dodal, že jeho postava je ztroskotanec a psychopat.

První odpověď diváků na sebe nenechala čekat. Podle magazínu Variety klesla seriálu sledovanost na amerických kabelovkách o 12 %. První díl si podle dostupných statistik sledovanosti pustilo 913 tisíc diváků, druhý pak už jenom 800 tisíc. Už teď tak ztrácí v číslech na předchozí projekt tvůrce Sama Levinsona, kterým je Euforie. Ta se přitom nemohla opřít o tak hvězdné obsazení a s ním spojenou publicitu.

Zdroj: The Mirror

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný