19. ledna 2024 17:45

Tvůrci Hry o trůny by na seriálu změnili jen jednu věc. Fanoušci se nestačí divit

Fanoušci by jistě měli mnoho tipů, co se dalo na seriálu Hra o trůny udělat jinak. Asi žádný by však nepřišel se stejným jako jeho tvůrci.

Tvůrci seriálového fenoménu Hra o trůny konečně prozradili, co by na něm ze zpětného pohledu změnili. David Benioff a Dan Weiss přitom rozhodně nenabídli odpověď, jaká by imponovala fanouškům, kteří se obecně shodují na klesající kvalitě v posledních sezónách i diskutabilním završení osudu některých postav.

Čtěte také: Konec slavného manželství. Představitel Khala Droga se po 18 letech rozvedl, stačil jeden den

Kdo čeká, že by si oba nějak sypali popel na hlavu, bude čekat marně. Ostatně nebylo by to ani vhodné, protože by tím zároveň šlapali po práci stovek lidí, kteří se na seriálu podíleli. Přesto na otázku magazínu The Hollywood Reporter, co by udělali jinak, neodpověděli vyhýbavou frází. Jejich reakce však působí trochu jako trolling fanoušků. Posuďte sami!

„Jedna věc, kterou bych si přál, abychom udělali, se týká postavy žalářníka Morda,“ překvapil Benihoff. Pokud si na Morda nevzpomínáte (ani se nedivíme), pak šlo o zvrhlého, tupého a krutého dozorce Orlího hnízda, který mučil Tyriona v nebeských celách v první sezóně. Nakonec ho Tyrion uplatil, aby se vysvobodil. Mord měšec zlata využil zajímavě, když si své shnilé zuby nechal nahradit zlatými.

„Byla chyba, že jsme se k postavě Morda nevrátili. Pořád jsme o tom mluvili. Měli jsme na to i připravenou scénu, mělo se to odehrát v taverně, měl u toho být myslím Ohař nebo Brienne,“ vysvětlil Weiss. Nakonec jim však nepřišla dost nosná, tak nevznikla.

„Příliš pozdě nám došlo, že Mord mohl být majitelem toho hostince. Mohl být jako herec v pozadí, choval by se v podstatě stejně jako žalářník, akorát by teď byl majitelem malého podniku. Byl to prostě takový jasný nápad, který však přišel moc pozdě,“ uzavřel Weiss.

Dvojice aktuálně propaguje svůj nový mamutí projekt – seriálovou adaptaci sci-fi románu Problém tří těles, což je první díl z oceňované trilogie Vzpomínka na Zemi od čínského autora Liou Cch'-sina . Čerstvý opulentní trailer slibuje opravdu velké věci a láká na premiéru 21. března 2024.

Zdroj: The Hollywood ReporterComic Book Movie

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný