16. srpna 2023 11:20

První fotka: Nejbizarnější superhrdina se vrací. Hraje ho nejoblíbenější hvězda Hry o trůny

Remake kultovní superhrdinské bizarnosti se konečně dočká premiéry! Oblíbený hrdina se ukazuje na první fotce.

Už je to nějaká doba, kdy byl oznámen remake superhrdinské podivnosti Toxický mstitel od ještě podivnější společnosti Troma. Hlavním hrdinou původního filmu byl vyzáblý mladík, jehož šikanující omladina krutě poníží a svrhne do kádě s radioaktivní látkou, z níž se hrdina vynoří jako ohyzdný kulturista s nadlidskou silou, značnou odolností, schopností intuitivně poznat zlo v lidech a citem pro správné věci. Tím pádem se zrodí superhrdina šeredný jako noc, oděný do baletní sukně, vyzbrojený mopem a vraždící zločince hodně brutálním způsobem, u čehož mluví jako Superman Christophera Reevea. Film se stal kultovkou a vydupal si další tři pokračování a animovaný seriál.

Premiéra za rohem

Před pár lety byly oznámeny práce na remaku od studia Legendary Pictures, přičemž do titulní role byl obsazen milovaný herec ze Hry o trůny – Peter Dinklage. Už fakt, že původně hromotluckou postavu hraje veterán s výškovým handicapem, svědčí o tom, že se tvůrci remaku nebojí kreativního přístupu. Koneckonců snímek režíruje Macon Blair, jenž má na kontě absurdní komediální thriller I Don’t Feel At Home In This World Anymore.

Kromě Dinklageho se ve filmu objeví také Jacob Tremblay, Taylour Paige, Elijah Wood a Kevin Bacon. Dosud ale nebyla zveřejněna žádná bližší informace o uvedení nebo alespoň pořádná fotka. Obojí se ale změnilo 15. srpna 2023.

Pořadatelé festivalu Fantastic Fest v Austinu na svém Twitteru zveřejnili, že film bude mít premiéru přímo na festivalu, a to už 21. září. K tomu přiložili první fotografii, na níž vidíme ve stínu zahaleného Toxieho, třímajícího svůj ikonický mop. Měsíc před premiérou to opravdu není mnoho, nicméně Toxický mstitel je v jádru undergroundová záležitost a jeho tvůrci k němu zřejmě i tímto způsobem přistupují.

Zdroje: IGN/Fantastic Fest

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný