16. ledna 2024 06:00

Druhá série Rodu draka se neopozdí. Slavný herec prozradil, kdy bude mít premiéru

Představitel jedné z nejzajímavějších seriálových postav navnadil fanoušky.

Princ Daemon Targaryen patří mezi nejzajímavější a nejvíce nejednoznačně postavy z fantasy seriálu Rod draka. Ten ve své první sezóně dokázal, že nebude pouze slabým prequelovým výluhem ze Hry o trůny, ale zvládne stát suverénně na vlastních nohou. A právě herecký představitel Daemona se v podcastu Zoe Ball Breakfast prořekl, v jakém přesnějším termínu se fanoušci dočkají premiéry napjatě očekávané druhé sezóny.

Na nezvykle přímou otázku, kdy tedy seriál konečně dorazí, Matt Smith odpověděl: „V srpnu... ehm, tedy myslím v létě. Ano, letošní léto.“ Právě srpen přitom dává největší smysl, protože už první sezóna odstartovala ve stejném měsíci roku 2022 a rychle se stala nejsledovanějším pořadem HBO. Překonala dokonce i Euforii a hlavně porazila svého fantasy konkurenta s rekordním rozpočtem – seriál Pán prstenů: Prsteny moci.

Rod draka měl oproti většině ostatních seriálů tu výhodu, že se natáčel pod britskou produkční společností i smlouvami, netýkala se ho tedy loňská dlouhá herecká i scenáristická stávka. Zatímco se mnoho ostatních pokračování výrazně zpozdí a uvidíme je až v roce 2025, fantasy ze Západozemí dorazí na čas.

Druhá série už v trailerech ukázala, že se naplno rozhoří válka mezi Targaryeny. Tvůrci slibují vyšší tempo a více zlomových momentů. Jistě pomůže, že byla druhá sezóna zkrácena z původně plánované desítky dílů na osmičku.

Showrunner seriálu Ryan J. Condal tentokrát přizval pětici režisérů, mezi nimiž nechybí Alan Taylor, veterán Hry o trůny (ujme se epizod 1 a 4), ale taky Clare Kilner (2 a 5), Geeta Patel (3 a 8), Andrij Parekh (6) a Loni Peristere (7). Z herců dorazí kromě zmíněného Smithe taky Olivia Cooke (Alicent), Emma D’Arcy (Rhaenyra), Eve Best (Rhaenys), Steve Toussaint (Corlys) nebo Fabien Frankel (Ser Criston Cole).

Zdroj: Digital Spy, Comic Book Movie

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný