4. srpna 2023 15:00

Druhá série Rodu draka bude mít nečekané propojení se Hrou o trůny. Prozradily ho fotky z placu

Seriál Rod draka se díky účasti britských herců může navzdory stávce směle točit dál. Co odhalily nové fotky z placu?

Natáčení druhé řady seriálového prequelu Hry o trůny s názvem Rod draka je po krátké pauze opět v plném proudu. Nové fotky z natáčení ale nyní odhalily lokaci, kterou by v seriálu většina fanoušků nejspíš nečekala.

Záběry z placu totiž ukazují stavbu masivní Zdi, kterou Jon Snow a spol. dlouhý čas strážil v původním seriálu a která později padla pod náporem útočící armády a oživeného draka Nočního krále. Jak ale nejspíš budou fanoušci a čtenáři Martinovy předlohy dobře vědět, samotná Zeď v prequelu není nijak zmiňována, protože se děj knihy Oheň a krev, kterou seriál od HBO adaptuje, zabývá výhradně válkou mezi Targaryeny.

Nicméně vysvětlení je naštěstí nasnadě a nezahrnuje žádné velké úpravy Martinova díla, tak jako k tomu docházelo později během natáčení Hry o trůny. Během událostí Ohně a krve totiž Rhaenyra vyšle svého syna Jace na sever do Zimohradu, aby zde vyhledal spojence. Během této návštěvy je tak dost pravděpodobné, že se Jace podívá až na Zeď, kde by se měl setkat s postavou Lorda Cregana Starka, se kterým sblíží.

Samozřejmě nelze vyloučit ani další možnosti, jako například flashbackovou scénu, ve které Zimohrad navštívil král Jaehaerys se svou ženou Alysanne, jejíž drak Silverwing odmítl pokračovat za Zeď, protože se tam něčeho bál. Ať už to každopádně dopadne jakkoli, tvůrci jednoznačně chtějí prequel dále propojovat s masivně populární Hrou o trůny.

Druhá řada Rodu draka zatím nemá stanovené datum premiéry, natáčení by však mělo být dokončené ještě letos, premiéra za rok tak zatím vypadá nadějně.

Zdroj: Comic Book Movie, Redanian Intelligence

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný