23. října 2024 18:05

Hraná verze God of War dostala špičkový dohled. Kratose oživí mistr sci-fi, který točí jednu pecku za druhou

Na osudy neohroženého hrdiny Kratose dohlédne zkušený matador od mnoha slavných značek.

Nedlouho poté, co jsme se dozvěděli, že seriálovou adaptaci herní série God of War opustil Rafe Judkins (Kolo času, Agenti S.H.I.E.L.D.) i s dvojicí scenáristů, přišel prestižní magazín Deadline se zprávou, že už se za něj našla náhrada. Novým showrunnerem celého projektu se stal Ronald D. Moore, kterého budou dobře znát především fanoušci sci-fi.

Moore je totiž podepsaný pod slavným rebootem seriálu Battlestar Galactica, který běžel mezi lety 2004 a 2009, a spoluprodukoval i psal pro Star Trek – konkrétně šlo o filmy Generace (1995), První kontakt (1996) nebo seriály Nová generace a Hluboký vesmír devět. Pověst si rozhodně nezkazil ani jako showrunner nedávných seriálů Cizinka a For All Mankind.

Půjde o Mooreův první počin od návratu pod křídla Sony, s nimiž podepsal mnohaletý kontrakt a pod které spadá i PlayStation a tvůrci God of War, tedy Santa Monica Studio. Cory Barlog, hlavní tvůrce her, zůstává u seriálu jako výkonný producent.

Čtěte také: Závěr Stranger Things točí jeden z nejlepších režisérů všech dob. Seriálový hit ho vytáhl z důchodu

Franšíza God of War už čítá pět hlavních her a mnoho menších odboček. Vypráví příběh spartského válečníka a poloboha Kratose na cestě pomsty celému panteonu bohů. První hra vyšla v roce 2005 ještě na PlayStation 2. Čtvrtý díl mytologické akční adventury Kratose vrhl na sever, kde se po boku svého odcizeného a dospívajícího syna Atrea utkal s tamními božstvy v čele s Odinem. Tuto kapitolu uzavřel v roce 2022 God of War Ragnarök.

Zdroj: The Wrap, Deadline

Video: Trailer hry God of War Ragnarök

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický