6. října 2024 06:05

Závěr Stranger Things točí jeden z nejlepších režisérů všech dob. Seriálový hit ho vytáhl z důchodu

Tvůrci seriálu ho nemuseli příliš přemlouvat. Patří totiž mezi skalní fanoušky.

Franka Darabonta filmovým nadšencům není třeba představovat. Režíroval totiž pecky jako Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle, Mlha nebo Majestic, navíc je tvůrcem seriálového fenoménu Živí mrtví. A teď bude i režisérem dvou epizod z poslední páté řady sci-fi hitu Stranger Things.

Darabont se vrací z více než jedenáctiletého režisérského důchodu. Naposledy stál za kamerou u noirového seriálu Mob City, jehož byl také tvůrcem. Tentokrát mu budou šéfovat bratři Matt a Ross Dufferovi, a on s tím nemá žádný problém. „Z důchodu mě vytáhlo, že tenhle seriál máme s manželkou opravdu rádi. Hodně netalentovaných lidí dnes vytváří plno opravdu špatného obsahu vznikajícího jen z chamtivých důvodů, ale Stranger Things mají obrovské srdce. Svou pozitivitou si mě to vážně získaly,“ vysvětlil magazínu The Daily Beast.

Pětašedesátiletý filmař, který psal také scénáře pro kultovní seriál Mladý Indiana Jones, zatím nemá jasno, zda v něm Stranger Things vzbudily chuť vrátit se naplno s vlastní látkou: „Kdo ví? Po byznysové části práce se mi nestýskalo, ale chybělo mi být na place s tvůrčími lidmi... Možná je to jen jednorázovka, ale časem se uvidí.“

Čtěte také: James Cameron přiznal trapné chyby v prvním Terminátorovi, zároveň se však vysmál jeho kritikům

Kromě Darabonta byla jedna z epizod svěřena také Shawnu Levymu (Deadpool & Wolverine, Noc v muzeu, Ocelová pěst), zbylých pět z celkových osmi pak zrežírují samotní Dufferovi, kteří pátou sezónu popsali jako mix první a čtvrté na steroidech, kdy jednotlivé epizody budou v podstatě samostatnými filmy.

Vrátí se všichni zásadní obyvatelé města Hawkins, aby vzdorovali rostoucí moci padoucha Vecny (Jamie Campbell Bower). Nebude tedy chybět Jedenáctka (Millie Bobby Brown), Mike (Finn Wolfhard), Dustin (Gaten Matarazzo), Lucas (Caleb McLaughlin), Max (Sadie Sink), Robin (Maya Hawke), Joyce (Winona Ryder) ani Jim (David Harbour). Největší pozornost však chtějí tvůrci věnovat osudu Willa (Noah Schnapp).

Finální sezóna Stranger Things dorazí někdy v roce 2025.

Zdroj: The Daily Beast, Geek Tyrant

Video: První pohled do zákulisí natáčení finální páté řady seriálu Stranger Things

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický