14. května 2024 15:50

Calin o svých moldavských kořenech i bitkách na základce

Callin v 7 pádech Honzy Dědka

Calin si útlé dětství v Moldavsku ani nemůže pamatovat, přesto se tam dlouho cítil jako doma. Když však začal dozrávat, došlo k obratu.

Celá premiérová epizoda 7 pádů Honzy Dědka v úterý 14. 5. ve 21.35 na Primě!

Jeden z největších českých hitmakerů Calin dorazil do populární talkshow 7 pádů Honzy Dědka. Dal nahlédnout do počátků své kariéry a taky do dětství. „Byly mi tři roky, když jsem přišel do Česka. Moldavsko si nepamatuju z doby, kdy jsme tam žili, ale často jsem se tam vracel na prázdniny,“ prozradil.

Celým jménem se jmenuje Călin Panfili a pochází z moldavské metropole Kišiněv, ale za svůj domov už dlouho považuje Brno, odkud vybudoval své vlastní hudební impérium. Kdo jiný může říct, že měl druhou nejposlouchanější desku na Spotify, a to celosvětově! Povedlo se to loni v únoru albu Roadtrip, na němž se spojil s dalším obřím jménem českého hip-hopu, Viktorem Sheenem.

„Víc jsem si odmala rozuměl s Moldavci, temperamentem. Myslel jsem si, že se tam vrátím, ale jak jsem dospíval, začal jsem oceňovat zdejší životní a sociální kvality. Česko je nádherné a jsem rád, kde jsem,“ vysvětlil.

Čtěte také: Tajemství vzniku hitu Calina a Viktora Sheena. Inspirací pro Safír bylo struhadlo

Dlouhou dobu se věnoval judu. „Zápas je pro mě prostě sport a dlouho jsem si neuvědomoval, že to, že někoho přehodím v tělocvičně, můžu ho přehodit i v reálném životě. Asi ve třetí třídě došlo k nějaké interakci, kdy jsem si to uvědomil, a už to bylo v pohodě. Od té doby jsem se stal vyslancem naší třídy ve školních konfliktech,“ zasmál se.

Přiznal zároveň, že je náladový a impulzivní. Postupně se naučil se svými emocemi pracovat a umožnily mu dávat náboj hudbě i textům. Na úspěch nečekal moc dlouho, jelikož pozornost získal hned prvním singlem Víc už nic. Krok za krokem nasbíral takovou fanouškovskou základnu, že své druhé a čtyřikrát platinové album mohl nazvat sebevědomě Popstar. Jeho ideálním koncertním místem se stala O2 Arena.

Celý rozhovor s Calinem sledujte v aktuálním díle 7 pádů Honzy Dědka v úterý 14. 5. ve 21.35 na Primě! Promluvil v něm i Patrik Děrgel o rodině a letních plánech. Milan Hnilička s Jiřím Šlégrem zavzpomínali na Nagano a zkusili předpovědět výsledek českého národního týmu na domácím MS.

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický