22. září 2023 12:55

Tajemná nová hra ze světa Pána prstenů se představuje krásným trailerem

První upoutávka dýchá atmosférou z filmové trilogie. Ostatně pracovali na ní lidé přímo zapojení do jejího vzniku.

Pán prstenů dostane nové zajímavé herní zpracování, v němž se podíváme do území Středozemě obývaného hobity, tedy bájného Kraje. Titul s názvem Tales of the Shire (neboli Příhody z Kraje) vyjde už v roce 2024 pro PC a prozatím přesně neurčené konzole. Pracuje na něm společnost Private Division a spolu s ní i kreativci z Wētā Workshop, které známe mimo jiné jako tvůrce triků z obou fantasy trilogií od režiséra Petera Jacksona.

Trailer, který si můžete pustit níže, zaujme nádhernou výtvarnou stránkou a idylickou atmosférou, ale o samotné povaze hry toho moc neprozrazuje. Spekuluje se, že by měla nabídnout podobné principy jako populární Stardew Valley nebo Animal Crossing. Starost o vlastní verzi Hobitína by se v ní měla míchat s příběhem a dobrodružstvími v jeho okolí.

Jedná se o první hru vznikající pod křídly Embraceru, který v roce 2022 získal společnost Middle-earth Enterprises a spolu s ní většinu práv na populární svět Středozemě a jeho hrdiny. Mělo by tak jít o výrazně ambicióznější titul, než jakým byl nedávný nepovedený The Lord of the Rings: Gollum.

Zdroj: IGN, Noisy Pixel

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný