14. listopadu 2023 17:50

Nové Call of Duty je propadák. Hra už si připsala jedno nehezké prvenství

Trailer kampaně hry Call of Duty: Modern Warfare III (2023)

Modern Warfare 3 se hodně nepovedlo. Reakce komunity na sebe nenechala dlouho čekat.

Call of Duty: Modern Warfare III je s přehledem nejhorším dílem celé dvacetileté akční série. Průměr hodnocení kritiků podle serveru Metacritic činí pouhých 53/100, což je o celých dvacet méně než doposud nejhůře hodnocený díl Vanguard z roku 2021.

Daleko hůře je na tom u samotných hráčů, kde průměr dosáhl na drtivých 1,6/10, hra tedy čelí nechvalně známému review bombingu. Týká se to také Steamu, kde je na tom o něco lépe se stále příšernými 27%. Navíc jde o jednu z nejhůře hodnocených velkých her roku 2023. Krutá vizitka.

Hra podle recenzí působí spíše jako nedodělané DLC k loňskému Modern Warfare II, než jako plnohodnotná hra. Ostatně tak byla původně koncipována, jenže nakonec u vydavatelů ze společnosti Activision převládl finanční faktor a vidina, že produkt prodají jako novinku za plnou cenu.

Vyloženým zklamáním je single kampaň, kam se tvůrci pokusili zakomponovat otevřené mise, které však recyklují mapy z Call of Duty: Warzone. To je přitom dostupné zdarma. Zklamáním je bohužel i samotný příběh. Zmateným způsobem krouží kolem proslulého záporáka Vladimira Makarova a navíc se dá dohrát za pouhých pět hodin.

Čtěte také: Fanoušci Call of Duty zuří a vyhlašují bojkot. Nový díl je zklamal zásadním rozhodnutím

Podobný pocit recyklace převládá i u multiplayerové složky. „Režimy pro více hráčů sázejí na tradičně dokonale vyladěný gunplay a působivý zvukový design, ale nevyhýbají se jim neduhy postihující celý zážitek... Letošní Call of Duty je odfláknutým přídavkem předstírajícím, že jde o plnohodnotné pokračování. Opravdu trapný způsob, jak oslavit dvacetileté výročí série,“ napsal Game Informer.

Zatímco v přijetí se jedná o propadák, není zatím jasné, nakolik něco podobného bude platit i v případě prodejů. Jediné dosavadní veřejně dostupné statistiky jsou ty ze Steamu, kde je titul na jedničce, což je v případě Call of Duty v podstatě samozřejmostí. Ukážou následující týdny, že hráči projevili svou nevoli i peněženkami?

Zdroj: MetactiricSteam

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný