8. listopadu 2023 07:40

Herní megahit Zelda dostane hraný film. Nintendo představilo i jeho režiséra

Jedna z nejslavnějších herních sérií se dočká hrané filmové adaptace.

Nintendo se po letošním obřím úspěchu snímku Super Mario Bros. ve filmu rozhodlo více šlápnou do adaptací svých populárních značek. Nyní oficiálně oznámilo, že na řadě je další z vlajkových lodí The Legend of Zelda. Režisérem bude Wes Ball, který stojí za akční sci-fi trilogií Labyrint a nedávno dotočil i film Království Planeta opic.

Spoluproducentem bude přímo hvězdý tvůrce videoherní série Šigeru Mijamoto, který vše oznámil skrze sociální síť X: „Tady Mijamoto. Na hrané podobě The Legend of Zelda pracuji už mnoho let s Avim Aradem, který produkoval mnoho filmových megahitů.“ Upozornil také, že na výsledek si nějaký čas počkáme. Připomeňme, že Arad stojí například za všemi filmovými adaptacemi Spider-Mana, včetně animovaných Paralelních světů. Produkoval i sérii X-Men.

V minulosti se spekulovalo, že Nintendo chystá hranou seriálovou podobu Zeldy, ale nakonec se raději rozhodlo pro filmovou variantu, kterou bude z poloviny spolufinancovat Sony. Nejnovější díl herní série s podtitulem Tears of the Kingdom vyšel letos na jaře a stal se jednou z nejlépe hodnocených her všech dob. Odpovídaly tomu i výtečné prodeje a zvýšený zájem o konzoli Nintendo Switch, na které vyšla exkluzivně.

Zdroj: Deadline, The Verge

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický