16. srpna 2023 14:00

Fanoušci Call of Duty zuří a vyhlašují bojkot. Nový díl je zklamal zásadním rozhodnutím

Hráči Call of Duty kritizují plány na vydání Modern Warfare III. Co je rozzuřilo nejvíc?

První plnohodnotný trailer letošního Call of Duty: Modern Warfare III prozradil, že hlavním záporákem bude nechvalně proslulý Vladimir Makarov, jemuž se kapitán Price a spol. vydají překazit plány. Už delší dobu pak víme, že nový díl bude plnohodnotná hra, slovy vydavatele Activision „prémiový přídavek“ namísto dříve spekulovaného DLC.

Jako samostatný nový díl pak bude hra podle očekávání stát dnes již standardních 70 dolarů s tím, že různí prodejci samozřejmě hru nacení jinak. Jenže právě v tom je nyní problém, spousta fanoušků totiž věřila tomu, že letošní díl Call of Duty bude jen vylepšovat loňský Modern Warfare II, a tím pádem bude mít nižší cenovku.

Jakmile tedy internet zjistil, že Activision na poslední chvíli změnil plány a z původního rozšíření udělal samostatnou hru, jejíž cena opět vystoupá na 70 dolarů (v Česku klidně počítejme s cenou kolem dvou tisíc korun), začali se naštvaní gameři ozývat a rozhodnutí kritizovat. Bohužel ani odhalení populárního Makarova pak fandy série příliš neobměkčilo, a to se navíc začala šířit spekulace, že by v Modern Warfare III neměly být žádné nové mapy pro multiplayerový režim, pouze reskiny map z Modern Warfare 2 z roku 2009.

Po těchto zprávách tak Reddit a další místa pochopitelně pukají vzteky, přičemž argumentů, proč lze naštvané hráče chápat, by šla vyjmenovat spousta. Někteří tak hodlají letošní vydání bojkotovat, zatímco majitelé Xboxů avizují, že si počkají, až se hra objeví v Game Passu. Majitelé PlayStationu se pro změnu mohou těšit na uzavřenou dlouhou betu – bohužel ale jen v případě, že si hru, která vychází 10. listopadu, předobjednají. Ups!

Zdroj: UNILAD, Charlie Intel

Ondřej Mrázek

redaktor Prima COOL

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný