12. června 2023 16:00

Nová česká válečná hra vypadá famózně. První trailer ukazuje nebezpečnou cestu domů, nebude chybět dabing

První trailer nové české strategické hry Last Train Home

Takhle dobře vypadající trailer české hry už tady dlouho nebyl!

Pokud ještě neznáte brněnské herní studio Ashborne Games, měli byste ho rychle poznat. Skládá se z asi padesátky zkušených vývojářů, kteří vyvíjeli české pecky jako Mafia, Arma nebo Vigor a vede je veterán Petr Kolář, někdejší důležitá postava v Bohemia Interactive. A teď konečně můžeme v prvním traileru vidět jejich první ambiciózní projekt, na kterém už tři roky pracují.

Jmenuje se Last Train Home a jde o takticko-strategickou survival hru, která zpracovává příběh československých legií v Rusku – respektive jejich strastiplnou cestu domů, tedy do nově vznikajícího Československa, o jehož existenci se svým statečným bojem zasadily.

Ve hře budete velet jednotce vojáků, která musí pomyslným posledním vlakem absolvovat cestu přes celé Rusko až do Vladivostoku, to vše v zemi rozvrácené občanskou válkou mezi Rudou a Bílou armádou. Nepůjde o konkrétní příběh, ale obecnou dramatizaci událostí, jakými tou dobou českoslovenští vojáci v Rusku museli projít.

Hratelnost bude rozdělena na dvě části. V první budete spravovat vlak uhánějící po mapě, vylepšovat ho, opravovat, starat se o posádku i suroviny... Jenže cesta se neobejde bez zastávek, kdy bude nutné si dané suroviny obstarat nebo uvolnit cestu. V tu chvíli dojde na jednotlivé mise s real-time taktickými souboji s možností pauzy. Smrt každého vojáka je nezvratná, takže ani nemusíte dosáhnout cílového Vladivostoku. Anebo tam dojede v tak zuboženém stavu, že bude závěrečná mise znamenat až příliš velkou výzvu.

Rozhovor s Petrem Kolářem o Last Train Home:

Hrané sekvence z traileru nebudou součástí samotné hry, ale slouží pouze k její propagaci. Přesto se dočkáte třeba známého herce Karla Dobrého, který bude představovat kapitána Langera. Kromě českých titulků i dabingu se můžete těšit na autentické hlasy Rusů, Slováků i dalších. Autenticitu reálií zajistí spolupráce s Československou obcí legionářskou. Nechybí encyklopedie uvnitř hry, kde se dozvíte všechny souvislosti.

Last Train Home běží na technologii Unreal Engine 4, půjde o čistý singleplayer a vyjde ještě v roce 2023 – zatím pouze na PC, ale vývojáři nevylučují ani pozdější port pro konzole. Přestože slibují prémiový zážitek, hra bude mít sympatickou cenovku necelých 40 eur, tedy zhruba 1 000 Kč.

Zdroj: Screen Rant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický