28. března 2024 11:40

Velká hra s Avengers konečně odhalena. Akční řežba ve stylu Overwatch rovnou dostala trailer

První trailer hry Marvel Rivals

Superhrdinské týmy se střetnou na známých místech marvelovského univerza.

Marvel Games představili týmovou PvP free-to-play střílečku, kterou pro ně vyvíjí zkušené čínské studio NetEase Games (Cyber Hunter, EVE: Echoes, Diablo Immortal). Budou v ní proti sobě bojovat dva šestičlenné týmy, které pro vítězství v klání musí ideálně zkombinovat unikátní vlastnosti různých superhrdinů ze stáje Marvel. Už brzy bude k dispozici prvním PC hráčům v rámci uzavřené alfa verze.

Čtěte také: GTA VI v problémech. Zaměstnanci anonymně vysvětlili, proč

Koncept vycházející z úspěšných multiplayerových her Overwatch a Valorant osvěží přítomnost hrdinů i padouchů z řad Avengers, X-Menů nebo Strážců Galaxie. Při startu jich bude k dispozici 16, ale postupně budou přibývat další. To samé platí pro arény se zničitelným prostředím, mezi nimiž nebude chybět třeba Asgard nebo Tokio roku 2099, vše samozřejmě ve výrazné komiksové stylizaci, která je pro tento typ her typická.

Vše se má odehrávat na pozadí příběhu, v němž půjde o to zabránit tyranskému diktátorovi Doctoru Doomovi a jeho budoucí variantě z roku 2099, aby získali kontrolu nad mnohovesmírem. Hra rozšíří taktické možnosti spolupráce hrdinů také o zvláštní formu dynamické synergie, kdy jednotliví hrdinové mohou své útoky vzájemně řetězit a zvyšovat jejich účinek. Třeba Rocket může skočit na záda Grootovi a získat tak silový boost nebo Hulk poslat gamma výboj skrze Iron Mana pro extra ničivost.

V první várce hrdinů budou Star-Lord, Black Panther, Iron Man, Doctor Strange, Scarlet Witch, Namor, Magneto, Magik, Storm, Peni Parker, Luna Snow, Loki, Hulk, Spider-Man, Rocket Raccoon, Groot, Mantis, Punisher a Galactus. Česko bohužel není v seznamu zemí, které dostanou jazykovou lokalizaci.

Marvel Rivals vyjdou prozatím pro PC skrze Steam a Epic Games Store. Do alfa verze, která odstartuje už v květnu, se lze přihlásit na oficiálních stránkách hry.

Zdroj: IGN, The Verge

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný