27. března 2024 17:00

Jak se povedl epický návrat Godzilly a Konga? První reakce na nový film vysvětlují, jestli musíte do kina

Filmový Monsterverse přináší pokračování souboje započatého ve snímku Godzilla vs. Kong. Komu se líbil, bude tentokrát zřejmě ještě spokojenější.

Godzilla x Kong: Nové impérium už klepe na dveře kin a venku jsou první reakce diváků i kritiků, kteří epickou bitvu viděli v rámci světové premiéry. Převládá spokojenost nad bombastickou akcí i odvahou režiséra Adama Wingarda (V/H/S, You're Next) vtisknout sérii svůj vlastní osobitý a hodně ujetý styl. Od filmu však na druhou stranu nelze čekat nic víc než hlasitou a barevnou pouťovou atrakci, kde monstrům konkuruje jen hláškující Dan Stevens v havajské košili.

Mohlo by vás zajímat: Podle hry The Sims vznikne film: Producentkou je Margot Robbieová. Co dalšího víme?

„Tenhle film jede bomby, atomové bomby. Fantasticky podivný a psychedelický výlet érou Shōwa se stylem, jaký měly obaly metalových desek z osmdesátých let. Absurdní jízda s karmínovými opicemi, mrazivými draky a s rozkošně absurdním výkonem Dana Stevense. Pořádně zábavný příspěvek k MonsterVerse!“ pochvaluje si Griffin Schiller píšící pro The Playlist.

Podle Aarona Neuwirtha film trefuje většinu nejpodstatnějších prvků: „Tuna divoké kaiju akce, brutální nepřítel pro Konga, nadopovaná Godzilla, ze řetězu utržený Dan Stevens, některé zajímavé zvraty a ohromné množství barev. Potřebuju víc!“

Čtěte také: Avengers už se klepou kolena? Nový filmový vesmír nabídne nekonečný teror s pohádkovými postavami

Eric Goldman si pochvaluje, že jde o solidní snímek, kde má hlavní slovo King Kong, ale našel i výhrady: „Lidské osudy jsou podány neohrabaně a chudák Rebecca Hall se musí prokousávat spoustou nudných vysvětlovacích dialogů. Naštěstí Kong dostal spoustu scén, během nichž jsem si toho velkého borce vážně zamiloval. Závěrečný boj pak přináší čisté potěšení z monstrózního chaosu.“ Podobně to vidí i Michael Lee: „Lidští hrdinové těžko vzbudí nějaké emoce. Ale publikum, které přišlo za souboji, dostane úžasný střet týmů Godzilla a Kong vs. Skar King a Shimo.“

Reakce potvrzují, že snaha osekat příběh na to nejpodstatnější nese své ovoce. „Mým cílem u vyprávění byla jednoduchost. Chtěli jsme snížit počet postav, aby byl čas se k nim více přiblížit. Proto je skupina tak malá, jak na straně monster, tak lidí. Strávíte pak s nimi více času,“ vysvětlil režisér magazínu Digital Spy.

Godzilla x Kong: Nové impérium startuje v českých kinech 28. března 2024. V hlavních rolích uvidíme Rebeccu Hall, Briana Tyree Henryho, Dana Stevense či Kaylee Hottle.

Zdroj: SFFGazette, Digital Spy

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný