26. března 2024 14:25

Hladoví dinosauři vs. Black Widow? Jurský svět 4 loví hlavní hvězdu

Kamery se mají rozjet ještě během léta, aby se stihlo plánované datum premiéry.

Není to tak dlouho, co jsme se dozvěděli jméno režiséra chystaného pokračování dinosauří série Jurský svět. Stal se jím Gareth Edwards, podepsaný pod filmy Stvořitel, Rogue One: Star Wars Story nebo Godzilla. A vypadá to, že se brzy potvrdí i jméno hlavní herecké hvězdy. V pokročilých fázích jednání se studiem Universal je totiž Scarlett Johansson, známá mimo jiné jako marvelovská Black Widow.

Zprávu přinesl prestižní hollywoodský newsletter Puck News, který zároveň tvrdí, že prozatím byla favoritkou producentů Jennifer Lawrence (Hunger Games, X-Men), ta však nabídku nakonec odmítla. Producenti nemají času nazbyt, protože je premiéra snímku plánovaná na 3. července 2025, což znamená, že se kamery musí rozběhnout během několika měsíců, aby se stihla postprodukce.

Čtěte také: Jak dopadl horor s nejžhavější herečkou současnosti? Recenze vysvětlují, zda stojí za návštěvu kina

Podle zákulisních informací má film prozatím název Jurassic City (Jurské město) a stylem má připomínat kultovní postapokalyptickou klasiku Útěk z New Yorku (1981) od Johna Carpentera (Věc, Halloween), v níž se hlavní role ujal Kurt Russell. Autorem scénáře je David Koepp, který napsal první dva díly Jurského parku (1993, 1997), Spider-Mana (2002) nebo Válku světů (2005).

Pokud Scarlett Johansson kývne, bude to pro ni znamenat návrat k velké komerční franšíze po konci ve filmovém univerzu Marvel se snímkem Black Widow (2021), kvůli němuž se dostala do sporu s vedením studia Disney. Je také držitelkou dvou oscarových nominací za výkony ve filmech Manželská historie a Králíček Jojo. Naposledy jsme ji mohli vidět v Asteroid City od Wese Andersona.

Zdroj: Deadline, The Hollywood Reporter

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný