20. prosince 2023 17:25

Jak bude vypadat návrat X-Menů? Zákulisní informace odhalují i zaporáka

Není žádnou velkou novinkou, že X-Meni najdou nový domov ve fikčním světě MCU, tedy pokud se franšíza dříve nerozpadne. Nyní se objevily podrobnější informace o tom, co od nových dobrodružství sympatických mutantů čekat.

Novinky přinesl publicista Daniel Richtman, známý tím, že z filmového zákulisí přináší spolehlivé informace. Tentokrát odhalil bližší souvislosti chystaného x-menovského filmu, který má momentálně vzniknout pod křídly Marvelu. Ostatně, postavy z výborné série od 20th Century Fox se v posledních marvelovkách začaly pomalu objevovat. V seriálu WandaVision si Evan Peters zopakoval roli Quicksilvera, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství představil Patricka Stewarta opět v roli profesora Xaviera a v jedné z potitulkových scén Marvels se objevil Beast hraný Kelseyem Grammerem z filmu X-Men: Poslední vzdor.

Nový směr

Pro nový, samostatný x-menovský film se zatím hledá ideální scenárista i zajímavý námět, nicméně už teď je jasné, co studio od svého filmu chce. Podle tvrzení Kevina Feigeho se snaží o zcela jiné pojetí, než měly původní filmy. Koneckonců, X-Meni šli většinou cestou spíše psychologického dramatu než rozmáchlé komiksovky. Studio údajně usiluje o příběh, v němž budou nejdůležitější roli hrát ženské postavy. Nakonec, v X-Menech se vystřídala celá mračna různých členů a není problém sestavit tým v převážně ženském zastoupení. Jen bude asi trochu divné jej pojmenovat X-Men. Zároveň se konečně objeví záporák, který i přes svou popularitu a četný foreshadowing v posledních x-menovských filmech zatím na plátně prostor nedostal.

Čtěte také: Režisér marvelovského megahitu vyděsil těhotnou pokladní. Myslela si, že je lupič

Tím není nikdo menší než Dr. Nathaniel Essex alias Mister Sinister. Šílený vědec vzhledem připomínající hraběte Drákulu rád experimentuje na mutantech, aby je posunul dále v evoluci, a díky své vysoké inteligenci, odolnosti a schopnosti vidět do budoucnosti patří k nejslavnějším nepřátelům X-Menů. Díky jeho práci navíc vznikl bojovný kyborg Cable, jehož si v druhém Deadpoolovi zahrál Josh Brolin.

Otázkou tedy zůstává, kdo se nakonec chopí scénáře k připravovanému filmu. Ve hře má být mimo jiné Eric Martin, hlavní scenárista seriálového Lokiho. „Dokud je Marvel spokojený, rád budu pracovat na dalších projektech MCU. Marvel mi změnil život, kdy mi věřil natolik, že mě nechal psát tento seriál. Byla to velká odpovědnost a já doufám, že jsem si tu důvěru zasloužil. Podle mě vždy záleží na postavách“, míní scenárista. „Máme zajímavé hrdiny, na kterých se dá pracovat? To mě vždy dostane ráno z postele. Můžu vyprávět hluboce emocionální příběh postavený na vývoji postav, který můžu převést na velké plátno?“ V každém případě by bylo příjemné vidět opět povedené X-Meny, byť zrovna Marvelu se s dobrými a úspěšnými filmy poslední dobou dvakrát nedaří.

Zdroje: Geek Tyrant/Screen Geek

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný