9. dubna 2024 12:40

Velký podvod NASA odhalen. Trailer komedie Vezmi mě na Měsíc zábavně pracuje s konspiračními teoriemi

Český oficiální trailer filmu Vezmi mě ne Měsíc

Romantická komedie z prostředí závodu o první přistání na Měsíci dorazí do kin v ideální letní sezóně.

Na sklonku šedesátých let se Američané ze všech sil snaží dotáhnout svůj program Apollo, aby přistáli na Měsíci před Sovětským svazem. NASA se potýká s řadou problémů. Aby zlepšila svůj obraz v očích veřejnosti, najímá si PR expertku Kelly Jones (Johansson), která musí ve spolupráci s vedoucím pozemního řízení mise Colem Davisem (Tatum) připravit i záložní řešení v případě neúspěchu v kosmu – fingované záběry přistání.

Příběh vtipným způsobem pracuje s konspiračními teoriemi kolem skutečné mise Apollo 11 a dokonce v závěru přihodí narážku, že nejlepším režisérem falešného přistání by byl Stanley Kubrick. Právě jeho jméno přitom bývá konspirátory zmiňováno, protože jen rok před historickým přistáním z 20. července 1969 vypustil do kin vizuálně impozantní sci-fi 2001: Vesmírná odysea.

Snímek s pracovním názvem Project Artemis byl ve vývoji mnoho let a původně si v něm Scarlett Johansson měla zopakovat spolupráci se svým marvelovským kolegou Chrisem Evansem. Nakonec ho však nahradil Tatum a režisérem se stal Greg Berlanti – tvůrce seriálů Arrow, TY nebo Flash, který má však zkušenosti i v romantickém žánru se snímkem Já, Simon (2018).

Čtěte také: Hladoví dinosauři vs. Black Widow? Jurský svět 4 loví hlavní hvězdu

Vezmi mě na Měsíc odstartuje v českých kinech 11. července 2024. V dalších rolích se objeví Woody Harrelson, Jim Rash, Ray Romano nebo Colin Woodell.

Zdroj: The Playlist, Engadget

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný