2. dubna 2024 15:49

Benedict Cumberbatch a Olivia Colman si zahrají v remaku slavné drsné komedie

Nová verze začíná dávat smysl – postará se o ni totiž skutečně elitní tým.

Válka Roseových (1989) zábavným způsobem obrátila naruby žánr romantických komedií, když přinesla příběh absurdně vyhrocené rozvodové bitvy Olivera (Michael Douglas) a Barbary (Kathleen Turner) Roseových, to vše v režii mistra filmového smíchu Dannyho DeVita. A teď se dočká moderní variace s názvem The Roses.

Čtete také: Škola ro(c)ku 2? Jack Black se rozpovídal o pokračování slavné hudební komedie

Projekt je v přípravě už od roku 2017 a ze změny jmen hlavních hrdinů je jasné, že nepůjde vyšlapanou cestou. Theo (Cumberbatch) a Ivy (Colman) v něm budou osou perfektní rodiny, jejíž fasáda se začne drolit, když Theova úžasně rozjetá kariéra narazí do zdi. Režie nové adaptace knihy amerického spisovatele Warrena Adlera se chopí Jay Roach (Fotr je lotr, Austin Powers, Trumbo), oba hlavní herci budou spoluprodukovat.

Film si chlubí i skvěle padnoucím scenáristou v podobě Tonyho McNamary, který je specialistou na kousavé společenské satiry, za něž už získal i dvě oscarové nominace v případě snímků Chudáčci a Favoritka. Kromě nich napsal ještě punkovou komedii Cruella nebo byl tvůrcem oceňovaného seriálu z ruského carského dvora Veliká.

Benedict Cumberbatch (Sherlock, Doctor Strange, Kód Enigmy) se nedávno objevil v oscarovém krátkém filmu Podivuhodný příběh Henryho Sugara od Wese Andersona a už od 30. května 2024 se představí v hlavní roli seriálové kriminálky Eric. Oscarová herečka Olivia Colman (Favoritka, Koruna, Temná dcera) nedávno zazářila třeba v rodinném hitu Wonka nebo komediálním krimi Wicked Little Letters. V zimě bude hvězdou pokračování příběhu medvídka Paddingtona ve filmu Paddington in Peru a zajímavá bude jistě i její role v pokroucené romanci Wicker s Devem Patelem.

Zdroj: Deadline, Variety

Scenárista nové verze Války Roseových napsal i film Chudáčci. Tady je trailer:

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný