25. března 2024 16:10

Škola ro(c)ku 2? Jack Black se rozpovídal o pokračování slavné hudební komedie

Rockový démon je připraven vrhnout se zpátky do akce. Bez jedné ingredience to však nepůjde.

„Přál bych si, aby vznikla Škola ro(c)ku 2: Electric Boogaloo,“ řekl muzikant, herec a komik Jack Black magazínu JOE. V názvu přitom narážel na jiné slavné pokračování hudebního filmu s českým názvem Brejkovat 2: Electro bugalú (1984) z hip-hopové subkultury. Black by se však do role rebelského suplujícího učitele Deweyho Finna vrátil pouze v případě, že by mu scénář opět napsal na tělo Mike White, což může být problém.

Rodinná komedie z roku 2003 znamenala největší hit v kariéře nezávislého režiséra Richarda Linklatera, který je známý také filmy Chlapectví či vztahovou trilogií Před úsvitem, Před soumrakem a Před půlnocí. Finn (Black) je v něm vyhozen z kapely, ale rocku se nevzdá ani jako suplující učitel na základní škole, když kolem sebe přes odpor upjaté ředitelky Mullinsové (Joan Cusack) postaví tvrdě rockující skupinu dětí, s nimiž vyrazí na slavný Souboj kapel.

Čtěte také: Podle hry The Sims vznikne film: Producentkou je Margot Robbieová. Co dalšího víme?

Pokračování by se mohlo točit kolem třídního srazu, když většina školáků z původního filmu už dávno řeší problémy dospělého života. „Originál napsal génius jménem Mike White. Museli bychom ho přemluvit k návratu, jenže on je teď hodně zaneprázdněný jako tvůrce Bílého lotosu, aktuálně nejlepšího seriálu na obrazovkách,“ vysvětlil Black, v čem vidí zádrhel. Třetí sezóna Bílého lotosu, satirického seriálu o osudech hostů luxusní sítě letovisek, půjde na stream v roce 2025. Je však otázkou, zda bude poslední.

Black byl vždy napůl muzikantem a napůl hercem, což už od poloviny devadesátých let dokazuje jako frontman satirické hardrockové kapely Tenacious D, která se objevila i v komediálním filmovém muzikálu Králové ro(c)ku. V tom se v různých rolích objevili i rockeři Dave Grohl či Meat Loaf.

Zdroj: The Hollywood Reporter, The Playlist

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný