2. října 2023 14:35

Z Froda je Glum?! Nový superhrdinský film je naprostý bizár, trailer vás semele

První trailer filmu The Toxic Avenger

Remake podivné klasiky je téměř za rohem a už nyní se můžeme potěšit prvním trailerem. Očividně půjde o velmi zvrhlou zábavu.

Populární série společnosti Troma byla cíleně dost nechutnou parodií, která si vysloužila tři pokračování, komiksovou sérii od Marvelu, animovaný seriál s názvem Toxičtí křižáci, videohru a dokonce i muzikál. Restart franšízy vlastně v tom všem není nic překvapivého. Novou verzi filmu má na starost Macon Blair (I Don’t Feel at Home in This World Anymore) pod záštitou Legendary Entertainment (nové Duny, MonsterVerse).

Ohyzdný padouch, ohyzdnější hrdina

V původním filmu byl hlavním hrdinou byl mladý uklízeč Melvin Junko, jenž v rámci šikany zlých teenagerů skončil v příhodně přistavené kádi s radioaktivním odpadem, aby se z ní vynořil coby ohyzdný obr, bránící spravedlnost obzvlášť brutálním způsobem. Hrdinou remaku je údržbář z maloměstské chemičky Winston Gooze (Peter Dinklage), jehož potká podobná nehoda.

Padouchy filmu jsou korporátní magnát Bob Garbinger (Kevin Bacon), jehož tvůrci popisují jako jistou obdobu Lexe Luthora, a jeho bratr Fritz (Elijah Wood), slizák, jenž pro bratra dělá špinavou práci. „Chtěl jsem vytvořit podobný dojem jako u výkonů Petera Sellerse, který ve své roli doslova zmizel. Šlo o to, abyste zapomněli, že ten člověk je Elijah, kterého znáte z Pána prstenů nebo čehokoliv jiného,“ komentuje režisér Woodův podivný vzhled, jenž má podle jeho slov být něco mezi Riff Raffem z Rocky Horror Picture Show a Tučňákem z Batman se vrací. Reálně ale trochu připomíná spíš Gluma...

Trailer nového Toxického mstitele je sestavený z televizních reportáží o podivném hrdinovi, jenž ve městě brání spravedlnost, a na konci se dočkáme patřičně brutální názorné ukázky. Na to, jak nový Toxický mstitel opravdu vypadá, si ale nejspíš budeme muset chvilku počkat. Už teď je ale jisté, že se tvůrci remake snaží navázat na poetiku původních snímků, když vrší nechutný, absurdní a esteticky laciný humor, pro který máme původní sérii tak rádi.

Zdroj: Coming Soon, Entertainment Weekly

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný