17. května 2024 13:45

Thor 5 má šanci na geniálního režiséra. Zájem projevil tvůrce legendární akční ságy

Populární komiksový superhrdina by se mohl vydat novým a hodně zajímavým směrem.

George Miller to opět dokázal. Jeho novinka Furiosa: Sága Šíleného Maxe sbírá po premiéře na festivalu v Cannes samé nadšené reakce. Mluví se o tom, že dokázal více než úspěšně překonat očekávání vyšponovaná předchozím dílem postapokalyptické série s podtitulem Zběsilá cesta, který v roce 2015 přinesl svěží vítr do akčního žánru.

Magazínu ComicBook se zároveň svěřil, že si mimořádně užil spolupráci s dalším slavným vyslancem Austrálie, kterým je herec Chris Hemsworth. Obsadil ho do role hlavního padoucha Dr. Dementuse, s nímž mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) svádí tuhý souboj.

Na otázku, zda by se s ním pustil do pátého dílu komiksového Thora, odpověděl bez váhání souhlasně: „Dělal bych s Chrisem na čemkoli. Opravdu. Je to úžasný herec s kompletním rejstříkem schopností. Musíte být fyzicky zdatní, ale musíte být také atleti po emocionální a intelektuální stránce, abyste se něčeho takového mohli ujmout. Je to složitá role.“

Čtěte také: Zombíci se vrací do kin v nové filmové trilogii, která vychází z milované klasiky

Problém by jistě nebyl ani v Chrisi Hemsworthovi, který projevil k Millerovi minimálně stejné sympatie, jako on k němu. „Když děláte akční film, často zkoušíte různé věci a experimentujete, aby scéna vyšla co nejlépe. Máte různá záložní řešení a zjednodušení, a to může být únavné. Jenže při práci s Georgem bylo každé políčko filmu do detailu promyšlené. Vše navíc sloužilo vyššímu celku, celkovému plánu a poselství, nic se netočilo jen tak, aby se to pak zahodilo. Bylo to vyčerpávající tím nejlepším možným způsobem, protože každý cítil, že taková práce dává smysl a šel do toho naplno,“ popsal Hemsworth.

Pátý Thor stále nemá režiséra a těžko si lze představit vhodnější volbu než právě Millera. Co myslíte?

Zdroj: ComicBook, Geek Tyrant

Video: Trailer filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický