27. srpna 2023 06:00

Chystá se Thor 5? Internet řeší návrat boha hromu, odpověď je přitom jednoznačná

Internetové spekulace se opírají o skutečné výroky režiséra. Všechno je však malinko složitější...

Jak to bude s dalším filmovým osudem komiksového Thora? Internetem se začaly šířit zvěsti, že režisér třetího i zatím nejaktuálnějšího čtvrtého dílu Taika Waititi už chystá pokračování. Mnoho fanoušků to neslo nelibě, protože by rádi zásadní změnu ve stylu a odklonu od komediální ujetosti, kterou přinesl právě Waititi, zatím ale smutnit nemusí.

Prestižní magazín Variety totiž všechny spekulace umlčel vysvětlením, že se zakládají na úryvcích z knihy Thor: Love and Thunder – The Official Movie Special. V ní Waititi mimo jiné popsal, kam dál by Thora nasměroval, kdyby měl tu možnost. „Co mu zbývá udělat? Musí to být něco, co bude působit jako pokračování vývoje postavy,“ naznačil Waititi.

„Nemyslím si, že bychom mohli mít slabšího záporáka, než jakým byla Hela. Mám pocit, že musíme udělat krok vpřed a přidat padoucha, který je nějakým způsobem ještě hrozivější,“ rozvedl režisér. Připomeňme, že Hela byla asgardskou bohyní smrti ve třetím dílu Thor: Ragnarok a ztvárnila ji Cate Blanchett (Pán prstenů). Waititi by přidal i ještě více ujetých a bláznivých monster. „Thor je pro mě o zábavě a jisté nenucenosti, s níž hlavní hrdina navštěvuje všechny ty světy a setkává se tam s mimozemšťany.“

Variety však výslovně napsalo, že u Marvel Studios momentálně pátého Thora nepřipravují. Není tedy ani rozhodnuto, kdo ho napíše a kdo se ho chopí. Jeho představitel Chris Hemsworth si nedávno postěžoval, že ho Thor připravil o možné herecké příležitosti a magazínu Entertainment Weekly řekl, že si od role boha hromu rád pořádně odpočine.

Nechci v tom pokračovat až do chvíle, kdy už to lidi začne unavovat a budou koulet očima, když mě uvidí na plátně jako tu postavu. Pokud bude poptávka, a pokud půjde o něco vzrušujícího a zábavného, pak fajn... Rád bych se pokusil přijít na to, jak to můžeme udělat znovu, jinak a nepředvídatelně,“ vysvětlil Hemsworth. Z jeho výroku je dost evidentní, že ani on už o třetí spolupráci s Waititim zřejmě nestojí.

Zdroj: Variety

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný